Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Gabriela Firea vrea ca autobuzele să circule pe linia de tramvai

Primarul Gabriela Firea a anunțat, duminică seară, că a propus un act normativ prin care liniile de tramvai din București să devină și benzi unice pentru autobuze.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.01.2020 - 21:26

"Ne dorim ca la 1 februarie, când reîncepe sesiunea parlamentară, să fie adoptat în Parlament un nou regulament rutier, un amendament pe care l-am depus, astfel încât linia de tramvai să devină bandă unică şi pentru autobuze. Considerăm că, în momentul în care şi autobuzele vor putea să treacă pe linia de tramvai, acolo unde trama stradală permite, automat va exista o fluenţă mai mare în trafic şi va crea posibilitatea ca şi în Bucureşti să se poată circula civilizat", a declarat Gabriela Firea.

Amintim că, acum câteva luni, primarul Firea a avut inițiativa de a crea benzi unice pentru autobuze (interzise altor vehicule) pe banda întâi a unor mari bulevarde. Drept urmare, în unele zone, cum ar fi cea a Arcului de Triumf, circulația rutieră a fost blocată, întrucât banda întâi a fost interzisă pentru marea majoritate a vehiculelor. După două zile, acest experiment a fost oprit.

Comentarii