22.6 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Gabriela Firea va oferi titluri de excelență post-mortem. Cine sunt primii beneficiari

Propunerea primarului Firea a fost aprobată, joi, de Consiliul General al Capitalei.

Primele personalități care vor beneficia de acest titlu sunt cântăreața de muzică populară Ionela Prodan și actriţa Carmen Stănescu.

„Având în vedere multiplele solicitări pe care le-am primit din partea familiilor unor persoane decedate, unor persoane ale României de a le fi recunoscute excelenţa, vom institui un titlu de excelenţă post/ mortem care se va acorda tuturor personalităţilor din ţară. Ionela Prodan, doamna cântecului popular şi doamnei Carmen Stănescu”, a declarat Gabriela Firea, în debutul şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Astfel, propunerea ca Ionela Prodan să primească un astfel de titlu de excelenţă a fost aprobată cu 39 de voturi pentru şi două împotrivă, iar cea pentru Carmen Stănescu a fost, de asemenea, aprobată cu 41 de voturi pentru.

Cântăreaţa de muzică populară Ionela Prodan a murit luni, la ora 21:00, din cauza unui stop cardiorespirator iresuscitabil, a anunţat Spitalul Elias, acolo unde artista era internată de pe 16 martie ca urmare a „acutizării unor afecţiuni cronice”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă