FSANP, discuție cu premierul despre problemele din sistemul penitenciarelor

Mai mulţi reprezentanţi ai sindicatelor din penitenciare se vor întâlni, luni la prânz, cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă sistemul penitenciar.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 12.03.2018 - 10:34

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), printre solicitările sindicaliştilor se numără demiterea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, îmbunătăţirea condiţiilor de lucru din penitenciare, plata orelor suplimentare restante pentru angajaţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, eliminarea deficitului de personal, repararea inechităţilor produse de legislaţia haotică de salarizare şi pensionare, precum şi modificări legislative şi proiecte urgente.

"Din păcate, agenda încărcată face imposibilă, la acest moment, prezentarea promisului Raport privind dezastrul mandatului lui Tudorel Toader la justiţie. N-am vrea să fim în neplăcuta situaţie în care să-l anunţăm, ba chiar să-l citim, după care să nu ne funcţioneze site-ul 2 zile şi, ulterior, să apară un document plin de greşeli care nu ne-ar face cinste. Învăţăm din greşelile altora şi avem avantajul că, spre deosebire de ministrul Toader, nu ne poate nimeni condiţiona", se menţionează în comunicat.

Angajaţii din penitenciare vor participa, pe 24 martie, la protestul poliţiştilor, "condiţiile de lucru, riscul profesional şi salarizarea fiind probleme comune". În plus, reprezentanţii FSANP ameninţă că vor declanşa proteste în fiecare penitenciar, dacă "Guvernul rămâne insensibil".

"Ulterior, dacă Guvernul rămâne insensibil, vom declanşa proteste la fiecare penitenciar din sistem şi vom apela încă o dată la refuzul de efectuare a orelor suplimentare, situaţie de natură a bloca activitatea penitenciarelor. Sperăm însă că, între timp, Guvernul să reacţioneze şi să nu fie nevoie de aceste măsuri extreme", se mai spune în document, informează AGERPRES.

Comentarii