Foto: Facebook

Fostul ministru Ana Birchall acceptă desființarea Secției pentru investigarea magistraților

Ana Birchall, fost vicepremier și fost ministru al Justiției în guvernul Dăncilă, salută ideea desființării Secției pentru investigarea magistraților, idee promovată de actualul guvern.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.12.2019 - 10:00

Fostul vicepremier Ana Birchall a anunțat că este de acord cu memorandumul pentru desfiinţarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiției (SIIJ), adoptat de Guvernul Orban în ședința de vineri.

"Adoptarea acestui memorandum este un pas important şi prezintă concluzia majoritară (de care am vorbit public de nenumărate ori şi care mi-a adus şi multă furie din partea unora) desprinsă din punctele de vedere ale tuturor instituţiilor şi asociaţiilor profesionale", a anunțat Ana Birchall într-o postare pe Facebook.

Ana Birchall subliniază însă că, pentru a fi pus în practică, memorandumul elaborat de Guvern trebuie să fie însoțit și de un proiect de lege, pe același subiect.

"Cred că, alături de acest memorandum (care nu are valoarea juridică a unui proiect de lege, de exemplu) se impune, iniţierea şi adoptarea unui proiect de lege de desfiinţare a SIIJ, proiect de lege care să fie adoptat de guvern şi transmis în Parlament, în procedură de urgenţă", susține fostul ministru al Justiției.

"Consider că vremea șmecheriilor, introduse, pe furiș, de Iordache și sustinătorii săi, în comisia specială, trebuie să apună!", subliniază fostul ministru Ana Birchall.

 

Comentarii