Foto Arhiva

Focuri de armă la trecerea de frontineră pentru prinderea unui infractor

Poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de armă de armă pentru prinderea unui bărbat care transporta cu maşina o cantitate importantă de ţigări de contrabandă, se arată într-un comunicat de presă transmis marți.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2018 - 13:28

Potrivit Purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea, lucrătorii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi au fost descoperit şi confiscat peste 11.300 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare totală de 130.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din România, conform Agerpres.

"Poliţiştii de frontieră au observat un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, ce se deplasa dinspre localitatea Cotu Miculinţi către DN 24C. Deşi colegii noştri au efectuat semnalele regulamentare de oprire, conducătorul autoturismului a întors brusc şi s-a deplasat în viteză spre localitatea Cotu Miculinţi, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând opt focuri de avertisment în plan vertical cât şi spre pneurile maşinii, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare", se precizează în comunicat.

Şoferul nu a oprit nici după uzul de armă, iar la puţin timp poliţiştii de frontieră au descoperit autoturismul abandonat pe o stradă lăturalnică, iar în apropiere, pe un teren viran, au fost depistate mai multe colete cu ţigări, acoperite cu pături. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 11.372 pachete, în valoare totală de aproximativ 130.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări, precum şi autoturismul în valoare de 15.750 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. Din primele verificări, a fost identificată o persoană implicată în activitatea infracţională, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani.

 

Comentarii