6.4 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăSocialFirea cumpără autospeciale pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar sau abandonate

Firea cumpără autospeciale pentru ridicarea maşinilor parcate neregulamentar sau abandonate

Potrivit anunţului licitaţiei, furnizorii au obligaţia de a furniza şase autospeciale pentru ridicare rapidă autovehicule, în vederea prestării activităţii de ridicare, tractare şi transport a autovehiculelor staţionate neregulamentar / abandonate pe drumurile publice ori pe domeniul public. Autospecialele cu platformă şi sistem de încărcare liftant lateral trebuie să asigure ridicarea în siguranţă a vehiculelor pe roţi staţionate neregulamentar pe domeniul public (carosabil, trotuare, spaţii verzi etc.), din orice poziţie care permite folosirea sistemului. Acestea trebuie să aibă în dotare echipamente de ridicare liftante capabile să ridice autovehiculele staţionate neregulamentar / abandonate pe drumurile publice ori pe domeniul public. Valoare totală estimată a contractului, fără TVA, este de 2.941.176 lei, informează Mediafax.

Potrivit caietului de sarcini, autospecialele trebuie să aibă o putere minimă de 185 cai-putere, să poată ridica cel puţin 2500 kg. De asemenea, ele trebuie să dispună de oglinzi retrovizoare exterioare cu reglaj electric şi degivrante, camere multiview, sistem audio, aer condiţionat şi Încălzire auxiliară în staţionare.

Timpul operaţiunii de ridicare trebuie să fie de maxim 60 secunde / autovehicul, de la momentul poziţionării autospecialei lângă autovehiculul parcat neregulamentar.

”Sistemul liftant lateral al autospecialei trebuie să fie prevăzut cu braţe culisante, din oţel, care să intre în contact doar cu roţile/anvelopele autovehiculului care urmează a fi ridicat. Braţele culisante ale sistemului liftant lateral trebuie să permită ridicarea de autovehicule pe ambele părţi ale autospecialei, respectiv stânga/dreapta”, se mai arată în caietul de sarcini.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă