Foto Arhiva

Fifor: MApN va continua investiţiile la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă din Timişoara

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a efectuat, vineri, o vizită de informare la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă din Timişoara și a transmis conducerii unităţii medicale că MApN va continua realizarea lucrărilor de reabilitare şi de dotare cu aparatură medicală modernă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 04.05.2018 - 11:55

"Vom face acest lucru în anul în curs, dar şi în perspectivă, cu investiţii planificate pentru perioada 2018-2020", a spus ministrul Apărării, conform unui comunicat de presă transmis de MApN.

Vizita face parte dintr-o serie de consultări ale ministrului Fifor cu şefi de secţie şi comandanţi ai spitalelor militare.

Potrivit sursei citate, la întâlnirea cu echipa managerială a spitalului din Timişoara, ministrul a apreciat modul în care se realizează actul medical în această unitate.

Totodată, Fifor a adus în atenţie dificultăţile care există în asigurarea continuităţii activităţii la nivelul micro-structurilor medicale şi nemedicale ale spitalului, din cauza lipsei sau fluctuaţiei de personal generate de trecerile în rezervă. Pentru rezolvarea acestor situaţii, ministrul a subliniat strategia de acţiune pe termen scurt şi mediu în ceea ce priveşte procesul de management al resurselor umane.

"Au fost prezentate măsurile deja adoptate pentru creşterea numărului de locuri în învăţământul superior medical militar, în vederea acoperirii deficitului de personal în secţiile medicale prioritare şi îmbunătăţirii calităţii actului medical, beneficiari fiind atât cadrele militare, cât şi pacienţii din mediul civil", se mai arată în comunicatul MApN.

Comentarii