Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Festivalul Internaţional Astra de la Sibiu începe luni

Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional Astra Film Sibiu începe luni, iar timp de şapte zile vor avea loc, în nouă spaţii din centrul istoric al oraşului, peste 400 de evenimente cinematografice.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.10.2018 - 09:41

Din programul ediţiei fac parte 128 de filme - 55 de producţii din 30 de ţări participă la competiţia AFF 2018 în cele 5 secţiuni competiţionale, iar 28 de titluri sunt proiectate în formatele VR şi full-dome. Un număr de 17 documentare reprezintă cinematografia realităţii româneşti la festival, iar peste 60 de proiecţii vor fi urmate de sesiuni de Q&A cu realizatorii români şi străini prezenţi la Sibiu. Peste 50 din filmele selecţionate vor avea premiera în festival.

Ediţia aniversară este marcată de o participare record: peste 3.000 de filme din 93 de ţări au fost înscrise. Rezultatele competiţiei AFF 2018 vor fi decise de un juriu format din 13 personalităţi care reprezintă industria filmului de non-ficţiune - regizori, producători, critici de film, directori de festival, profesori, scriitori. Câştigătorii secţiunilor competiţionale vor fi anunţaţi sâmbătă. Valoarea totală a premiilor acordate se ridică la peste 25.000 de euro.

Astra Film Festival va fi deschis cu premiera oficială a filmului „Transalpina - Drumul Regilor”, în regia lui Dumitru Budrala, ce reprezintă o incursiune în istoria neştiută a unuia dintre cele mai pitoreşti drumuri din Europa, Transalpina. 

Ceremonia de deschidere a AFF 2018 va avea loc luni, la Sala Thalia, la ora 19.00, fiind urmată de proiecţia filmului „Transalpina - Drumul Regilor”, de la ora 19.30, şi de un concert live al grupului The Tiger Lillies, programat să înceapă la ora 21.00.

Biletele pentru Astra Film Festival 2018, aflat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, sunt disponibile online, pe site-ul eventbook.ro, precum şi în reţeaua librăriilor Humanitas din întreaga ţară.

Comentarii