Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Federaţia "Hipocrat": Legea salarizării ia de la unii şi dă la alţii"

Federaţia Sindicală Hipocrat, din Sănătate, acuză faptul că legea salarizării este inechitabilă, iar prin acest act normativ s-ar lua bani dintr-o parte şi s-ar da în alta. Sindicaliştii spun că vor susţine orice formă de protest în perioada 11-15 mai.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2018 - 12:43

„Federaţia Sindicală Hipocrat este indignată de atitudinea autorităţilor faţă de problemele generate de iresponsabilitatea cu care au redactat şi au înţeles să aplice principiul echităţii în Legea Salarizării şi în regulamentul de sporuri. Întâlnirea cu managerii de spitale şi comportamentul inadecvat faţă de personalul medical, în ansamblu, sunt menite să arate lipsa de respect cu care am fost şi suntem trataţi, dacă mai era nevoie de o confirmare”, a declarat Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Hipocrat.

Reprezentanţii „Hipocrat” mai susţin că legea salarizării s-ar rezuma la o mişcare de imagine cu consecinţe dezastruoase pentru sistemul medical.

„Au luat bani din stânga şi au pus în dreapta, au plimbat pe hârtie nişte fonduri şi, ce e cel mai grav, au luat de la unii ca să dea altora. Niciodată până acum, inechităţile salariale nu au atins un asemenea nivel”, mai transmite Ion Cotojman. 

Federaţia Sindicală Hipocrat trasnsmite că unitatea şi solidaritatea personalului din sănătate este singura cale prin care se mai poate rezolva situaţia veniturilor din acest domeniu.

„Încurajăm orice acţiune de protest în perioada 11 - 15 mai, atunci când toate aceste simulări de negociere îşi vor arăta consecinţele: veniturile vor fi identice cu cele din această lună”, se mai arată în comunicatul „Hipocrat”, postat pe Facebook.

Comentarii

loading...