13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialFederaţia "Hipocrat": Legea salarizării ia de la unii şi dă la alţii"

Federaţia “Hipocrat”: Legea salarizării ia de la unii şi dă la alţii”

„Federaţia Sindicală Hipocrat este indignată de atitudinea autorităţilor faţă de problemele generate de iresponsabilitatea cu care au redactat şi au înţeles să aplice principiul echităţii în Legea Salarizării şi în regulamentul de sporuri. Întâlnirea cu managerii de spitale şi comportamentul inadecvat faţă de personalul medical, în ansamblu, sunt menite să arate lipsa de respect cu care am fost şi suntem trataţi, dacă mai era nevoie de o confirmare”, a declarat Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Hipocrat.

Reprezentanţii „Hipocrat” mai susţin că legea salarizării s-ar rezuma la o mişcare de imagine cu consecinţe dezastruoase pentru sistemul medical.

„Au luat bani din stânga şi au pus în dreapta, au plimbat pe hârtie nişte fonduri şi, ce e cel mai grav, au luat de la unii ca să dea altora. Niciodată până acum, inechităţile salariale nu au atins un asemenea nivel”, mai transmite Ion Cotojman. 

Federaţia Sindicală Hipocrat trasnsmite că unitatea şi solidaritatea personalului din sănătate este singura cale prin care se mai poate rezolva situaţia veniturilor din acest domeniu.

„Încurajăm orice acţiune de protest în perioada 11 – 15 mai, atunci când toate aceste simulări de negociere îşi vor arăta consecinţele: veniturile vor fi identice cu cele din această lună”, se mai arată în comunicatul „Hipocrat”, postat pe Facebook.

Cele mai citite

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă