Foto: INQUAM PHOTOS

Fără teze în acest an școlar. Elevii vor fi evaluați sumativ

Elevii nu vor mai avea teze în anul școlar 2020 – 2021 răvășit complet de pandemia de coronavirus. Monica Anisie, ministrul Educației, spune că măsura a fost luată după consultările cu responsabilii din învățământ.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 08.11.2020 - 09:48

Nu se mai dau teze în acest an școlar iar elevii vor fi evaluați sumativ, a anunțat sâmbătă Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

„În ceea ce priveşte susţinerea tezelor, susţinerea lucrărilor scrise semestriale, după consultarea pe care am avut-o cu toţi factorii implicaţi, am luat decizia ca acestea să nu se mai susţină anul acesta şcolar. Să nu uităm că tezele se susţin doar la două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci tezele nu se susţin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă.”, a spus oficialul la ProTv.

Anterior, Ministerul Educației și Cercetării a emis un ordin prin care au fost suspendate în anul școlar 2020 – 2021 olimpiadele și celelalte concursuri școlare.

Începând de luni, toate școlile din România intră în scenariul roșu, cu lecții susținute sută la sută online, deși în acest moment zeci de mii de elevi nu au o tabletă ori computer pe care să învețe.

Comentarii