8.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Exit poll: La Craiova câștigă Olguța Vasilescu; Chițac și Stelian Ion, umăr la umăr la Constanța

La Constanța, cifrele sunt încă neconcludente deoarece liberalul Vergil Chițac și useristul Stelian Ion au luat fiecare câte 29%.

Primăria Craiova

1. Vasilescu Lia-Olguţa, Partidul Social Democrat 34.5%

2. Giugea Nicolae, Partidul Național Liberal 29.0%

3. Solomon Antonie, Partidul Ecologist Român 17.6%

Rezultatele parțiale prezentate de CURS-Avangarde în exit-poll-ul pentru alegerile locale din Constanța, pentru funcția de primar, valabile pentru ora 19.30:

Primăria Constanța

1. Vergil Chițac – PNL 29.0%1.

2. Stelian Ion – USR-Plus 29.0%

3. Decebal Făgădău – PSD 23.5% 

PSD câștigă și CJ Dolj

„Le mulţumesc tuturor craiovenilor care s-au prezentat astăzi la vot, le mulţumesc tuturor doljenilor. Conform rezultatelor exit-poll, la ora actuală avem funcţia de primar al Craiovei pentru PSD, avem, de asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean câştigat de PSD. La Consiliul Local al Municipiului Craiova şi la Consiliul Judeţean Dolj, suntem partidul aflat pe primul loc în preferinţele craiovenilor şi doljenilor. Le mulţumim tuturor celor care ne-au votat astăzi, le mulţumim şi militanţilor care, în această perioadă de campanie electorală, au fost alături de noi, mai ales că a fost, cred eu, cea mai mizerabilă campanie electorală din ultimii 20 de ani. Eu, cel puţin, aşa ceva nu am mai trăit până acum, însă cu siguranţă că mesajul nostru a ajuns la electorat”, a spus Vasilescu, după aflarea rezultatelor. 

La rândul său, candidatul alianţei electorale PSD+ALDE pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, a precizat că PSD are cel mai bun scor pentru lista de consilieri judeţeni.

„Din informaţiile pe care le avem, am câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj. Partidul Social Democrat are cel mai bun scor pentru lista de consilieri judeţeni, iar marea majoritate a primăriilor din judeţ au fost câştigate de către reprezentanţii PSD. Le mulţumesc tuturor cetăţenilor care astăzi s-au prezentat la urne, atât celor care ne-au votat, cât şi celor care nu ne-au votat. Aşa cum şi până acum, înainte şi în timpul campaniei electorale, am fost prezent în cele mai multe comunităţi din judeţul Dolj, şi în perioada următoare mă voi afla în fiecare localitate şi, împreună – Consiliul Judeţean şi primăriile -, vom desfăşura în continuare proiecte pentru dezvoltare, vom atrage fonduri europene, vom face tot ceea ce este posibil pentru a ne pune în practică programul electoral şi a aduce o viaţă mai bună tuturor doljenilor”, a declarat Cosmin Vasile.

Ultima oră
Pe aceeași temă