Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exerciţii navale româno-britanice pe Marea Neagră

Peste 400 de marinari militari români şi britanici la bordul unor nave şi aeronave.

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

21.10.2020 - 22:21

Mai mulți marinari militari români și britanici parctică un exercițiu organizat de Marina Militară Română în apele teriroriale și internaționale ale Mării Negre, conform unui comunicat de presă transmis miercuri de Statul Major al Forţelor Navale.

 Exerciţiile navale româno-britanice, planificate pentru vineri, 23 octombrie, vor fi efectuate de fregata Mărăşeşti, continuatoarea tradiţiei de 100 de ani a distrugătorului Mărăşeşti, supranumit Asul de Treflă al Marinei Regale Române, şi de distrugătorul britanic HMS Dragon, bastiment ce a acostat miercuri în portul militar Constanţa, pentru o escală de trei zile.

„Scenariul secvenţelor de instruire în apele naţionale şi internaţionale din Marea Neagră, cuprinde exerciţii de luptă antiaeriană, la care vor participa şi aparate de zbor MiG-21 LanceR ale Statului Major al Forţelor Aeriene, precum şi un avion CF-18 Hornet al Forţelor Aeriene Regale Canadiene”, informează comunicatul de presă.

Pentru dezvoltarea dialogului bilateral româno-britanic, comandantul navei britanice s-a întâlnit miercuri cu locţiitorul comandantului Flotei, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev, în cadrul întâlnirii fiind abordate subiecte de interes comun în domeniul instruirii şi diplomaţiei navale.

Comentarii