Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Exemplu de civism în Vrancea. Un copil de 11 ani, în centrul atenției

Un copil în vârstă de 11 ani din comuna Milcovul, care a predat un portofel găsit pe stradă, a fost premiat, vineri, de către poliţişti.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 21.02.2020 - 21:53

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Vrancea au precizat că băiatul, elev în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială Milcovul, a găsit portofelul în data de 13 februarie, în timp ce se deplasa către şcoală împreună cu fratele şi sora lui.

Portofelul, aflat pe partea carosabilă, conţinea suma de 2.000 de lei şi acte de identitate.

"Imediat acesta l-a luat şi, fără să stea pe gânduri, l-a înmânat directorului şcolii din comuna Milcovul, care l-a predat poliţiştilor din localitate. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat proprietarul în persoana unui bărbat din municipiul Galaţi, şi împreună cu minorul i-au înmânat acestuia portofelul", au precizat reprezentanţii IJP Vrancea, într-un comunicat de presă.

În cursul zilei de vineri, poliţiştii s-au deplasat la şcoala din Milcovul, pentru a-l recompensa pe copil pentru gestul civic.

"Aflând despre toate acestea, ne-am deplasat la Şcoala Gimnazială din comuna Milcovul, unde învaţă elevul, ocazie cu care am desfăşurat o activitate pe line de educaţie rutieră, oferind totodată şi alte recomandări preventive, adaptate vârstei lor. La finalul acestor activităţi, copilul a fost premiat, în aplauzele colegilor, cu o diplomă de merit, un rucsac şi o minge de fotbal, după care la terminarea orelor de curs, acesta a fost condus acasă cu echipajul de poliţie. Vizibil emoţionat, ne-a condus în curtea casei unde locuieşte împreună cu tatăl, bunicul şi cu cei doi fraţi în vârstă de 8, respectiv 9 ani. După ce am făcut cunoştinţă cu întreaga familie, înainte de plecare, le-am dăruit acestora alimente, articole de îmbrăcăminte, precum şi câteva jocuri. Fiind întrebaţi ce şi-ar mai dori, cei doi fraţi mai mici şi-au exprimat în mod timid dorinţa de a avea acuarele, jucării şi dulciuri, motiv pentru care vom încerca ca în cursul săptămânii viitoare să le îndeplinim şi aceste mici dorinţe (...) Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea adresează, în mod public, felicitări celor trei copii care au dat dovadă de spirit civic desăvârşit, fiind un exemplu demn de urmat", se mai arată în comunicat.

Comentarii

loading...