19.6 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

EXCLUSIV. Anchetă a Ministerului Educației la un liceu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, în exclusivitate pentru cotidianul național “România liberă”, că a fost trimisă de urgență o echipă de anchetă la Liceul Tehnologic Nucet, din județul Dâmbovița.

„Ministerul Educației a trimis, de urgență, o echipă de control pentru a verifica situația de la Liceul Tehnologic Nucet din județul Dâmbovița”, ne-a declarat Cîmpeanu.

 

Acuzații, la seral

Potrivit ministrului Educației, au fost sesizate încălcări ale legislației în vigoare, în procesul de înmatricularea elevilor în liceu, la seral.

„Vor fi analizate toate aspectele sesizate, urmând ca toate persoanele care se fac vinovate de încălcarea dispozițiilor legale privind înscrierea/înmatricularea elevilor în învățământul liceal seral să fie sancționate. În situația in care se vor constata abateri care depășesc competenta administrativă a Ministerului Educatiei, vom comunica organelor abilitate de lege, concluziile noastre”, ne-a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Pe 27 aprilie a.c., Poliția Română anunța că au avut loc douăzeci de percheziţii, în Bucureşti şi alte şapte localităţi, într-un dosar în care directorul unei şcoli din Titu este suspectat că a falsificat foi matricole.

Potrivit Poliţiei Române, marţi dimineaţa, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au efectuat 20 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în localităţile Titu, Poiana, Sălcioara, Corbii Mari, Petreşti, Cobia şi Ciocăneşti şi vor pune în aplicare mai multe mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediile unităţii de poliţie, pentru audieri.

Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.

„Din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit faptul că directorul unei unităţi de învăţământ din oraşul Titu, în perioada 2012-2021, ar fi falsificat, ar fi ajutat la falsificarea şi ar fi folosit 24 de foi matricole aparţinând unor persoane din judeţele Dâmboviţa, Argeş şi municipiului Bucureşti, atestând în mod nereal că ar fi urmat cursurile unor unităţi de învăţământ. Totodată, în baza acestor documente, ar fi depus cereri pentru aceste persoane în vederea continuării studiilor la o altă unitate de învăţământ”, au precizat reprezentanții Poliției Române, printr-un comunicat de presă.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere penală a celor bănuiţi, după cum au anunțat autoritățile.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă