14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentul Street Delivery, pentru prima dată la Sibiu

Evenimentul Street Delivery, pentru prima dată la Sibiu

El va fi organizat în Piaţa Schiller şi pe strada Arhivelor de maşini şi face parte din Maratonului Internaţional Sibiu în acest an.

Fondat în Bucureşti, în mai 2006, de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, conceptul Street Delivery – oraşe pentru oameni – a fost adoptat de-a lungul timpului de alte opt oraşe, Sibiul fiind inclus în lista de anul acesta alături de Alba Iulia.

Tema aleasă pentru manifestările Street Delivery de anul acesta este „Smart Cities?”.

Evenimentul va începe la Sibiu vineri, la ora 17.00, cu o conferinţă, „Smart talks: Platformă de dezbatere”, ce îşi propune să aducă în discuţie iniţiative, proiecte şi soluţii relevante, care îşi pot găsi aplicabilitate în oraş.

Pe întreaga perioadă vor avea loc sesiuni de networking între cetăţenii sibieni şi invitaţii în premieră în Sibiu, ateliere de creaţie şi conştientizare a importanţei mediului înconjurător, proiecţii de film, sesiuni de lectură, momente de animaţie şi teatru stradal, petreceri, expoziţii interactive de fotografie, colaj şi artă vizuală.

Din programul Street Delivery Sibiu fac parte şi turul gastronomic organizat în parteneriat cu Asociaţia MyTransylvania, dezbateri cu artistul George Roşu, prezentări inedite despre „Istoria electricităţii şi viitorul ei smart” şi tururi digitale adaptate prin aplicaţia mobilă Questo.

Accesul publicului la activităţile Street Delivery este gratuit. 

La Bucureşti, cea de-a 13-a ediţie a Street Delivery va avea loc în perioada 15 – 17 iunie, pe strada Pictor Arthur Verona.

Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Români blocați pe aeroportul din Dubai

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice extreme în Dubai, se află în impas pe Aeroportul...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă