30.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăSocialEvenimentZiua Independenței Statelor Unite. O formație militară americană susține concerte în România

Ziua Independenței Statelor Unite. O formație militară americană susține concerte în România

O formație militară americană susține concerte în România, pentru a marca Ziua Independenței Statelor Unite, 4 iulie.

Formația Rhine River Ramblers face parte din Orchestra și Corul Forțelor Terestre Americane Staționate în Europa (The United States Army Europe Band & Chorus). Luni, 4 iulie 2022, un concert este programat la Sibiu, începând cu ora 19. Spectacolul se va desfășura la Filarmonica de Stat Sibiu, pe esplanada Sălii Thalia. Atașatul Cultural al Ambasadei SUA, William O’Connor, va vorbi în deschiderea concertului.

Cu o zi înainte, duminică, un spectacol similar a avut loc la Ploiești. La București, în cinstea Zilei Independenței, Ambasada SUA a oferit o recepție oficială, la data de 1 iulie. Atașatul cu afaceri al SUA, David Muniz, i-a avut ca invitați pe președintele interimar al Senatului, pe președintele Camerei Deputaților și pe premierul României.

Ambasadorul David Muniz a salutat, în acest context, poziția României, ca stat membru NATO.

„România a oferit aliaţilor perspectiva unică şi nepreţuită a unui membru NATO de la graniţa cu naţiunea aflată sub atacul barbar al Rusiei. Ne inspiră şi este uimitor să vedem prezenţa în creştere a unora dintre cele mai renumite unităţi militare americane, care colaborează cu aliaţii, cu o interoperabilitate aproape omogenă. Am menţionat Madrid şi sunt sigur că mulţi dintre voi ştiţi, în Spania, preşedintele Biden a anunţat că Statele Unite vor disloca un comandament de brigadă de luptă, în curând, în România”, a precizat ambasadorul David Muniz. „Astăzi, România este unul dintre cei mai puternici aliaţi ai Americii”, a subliniat David Muniz.

Ziua Independenței Statelor Unite a devenit un simbol al libertății în întreaga lume

4 iulie este data în care SUA celebrează declararea independenței față de Marea Britanie. În 2022 se împlinesc 246 de ani de la acest eveniment istoric. Ulterior, Regatul Unit a devenit cel mai apropiat aliat al Statelor Unite.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Weekend prelungit. Bugetarii sunt liberi pe 15 august

Ziua de 15 august 2022 este zi liberă de la stat, astfel că majoritatea românilor vor beneficia de o minivacanță la mijlocul acestei luni. Adormirea...

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă