15.3 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăSocialEvenimentZece români salvați din accidentul din Bulgaria au ajuns acasă

Zece români salvați din accidentul din Bulgaria au ajuns acasă

Zece români salvați din accidentul de autocar din Bulgaria au ajuns acasă, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

În accidentul de la Veliko Tîrnovo au murit patru oameni iar alți nouă au fost răniți. Dintre cei patru care au murit, trei erau cetățeni români. Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de condoleanțe către familiile celor decedați. Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Externe de la București au luat măsuri pentru a acorda asistență medicală și consulară.

Cinci cetățeni români răniți în accident sunt acum internați la Spitalul de Urgență Floreasca. Transportul răniților din Bulgaria în România s-a făcut cu elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne al României.

Dintre pasagerii români salvați, trei sunt internați în spital la ATI

Dintre cei cinci pasageri români aflați acum în spital, trei sunt internați la secția ATI. „Echipele multidisciplinare compuse din medici de terapie intensivă, chirurgie generală, ortopedie, neurochirurgie îi supraveghează permanent pe aceşti pacienţi, adaptând tratamentul în funcţie de evoluţia lor, inclusiv intervenţii chirurgicale în zilele care urmează”, a comunicat Spitalul de Urgență Floreasca.

Autocarul implicat în accident era înmatriculat în România. La bordul lui se aflau 25 de pasageri. Dintre aceștia, șapte erau cetăţeni turci iar restul erau cetățeni români.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Casa Albă: Manevrele militare ale Chinei s-ar putea solda cu răniți

Manevrele militare ale Chinei, considerate drept "agresive" de Washington, s-ar putea solda în cele din urmă cu răniți, a avertizat luni Casa Albă, după...

Fostul ministru slovac al Justiției inculpat pentru că a salutat invazia Rusiei din Ucraina

Fostul ministru slovac al Justiției şi fost preşedinte al Curţii Supreme a ţării sale, Stefan Harabin, a fost inculpat pentru că a salutat decizia...

Armata ucraineană a lansat mai multe acțiuni ofensive în zona orașului Bahmut

Armata ucraineană efectuează mai multe ''acțiuni ofensive'' în zona oraşului Bahmut, care este ocupat de trupele ruse, a anunţat pe canalul său de Telegram...
Ultima oră
Pe aceeași temă