24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăSocialEvenimentZece români salvați din accidentul din Bulgaria au ajuns acasă

Zece români salvați din accidentul din Bulgaria au ajuns acasă

Zece români salvați din accidentul de autocar din Bulgaria au ajuns acasă, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

În accidentul de la Veliko Tîrnovo au murit patru oameni iar alți nouă au fost răniți. Dintre cei patru care au murit, trei erau cetățeni români. Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de condoleanțe către familiile celor decedați. Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Externe de la București au luat măsuri pentru a acorda asistență medicală și consulară.

Cinci cetățeni români răniți în accident sunt acum internați la Spitalul de Urgență Floreasca. Transportul răniților din Bulgaria în România s-a făcut cu elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne al României.

Dintre pasagerii români salvați, trei sunt internați în spital la ATI

Dintre cei cinci pasageri români aflați acum în spital, trei sunt internați la secția ATI. „Echipele multidisciplinare compuse din medici de terapie intensivă, chirurgie generală, ortopedie, neurochirurgie îi supraveghează permanent pe aceşti pacienţi, adaptând tratamentul în funcţie de evoluţia lor, inclusiv intervenţii chirurgicale în zilele care urmează”, a comunicat Spitalul de Urgență Floreasca.

Autocarul implicat în accident era înmatriculat în România. La bordul lui se aflau 25 de pasageri. Dintre aceștia, șapte erau cetăţeni turci iar restul erau cetățeni români.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă