9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Un incendiu la Spitalul de Psihiatrie. Ar fi fost provocat de un pacient

Un pacient ar fi provocat un incendiu la Spitalul de Psihiatrie, la Arad.

Incendiul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din județul Arad a anunţat că a primit un apel prin serviciul 112 la ora 4,24. În apel se anunța un incendiu la Spitalul de Psihiatrie.

La intervenție, conducerea ISU Arad a trimis două autospeciale de stingere, una de descarcerare uşoară şi mai multe ambulanţe SMURD.

Paramedicii au evaluat persoanele evacuate din spital. Dintre persoanele evacuate, un număr de șase, mai precis trei pacienţi şi trei cadre medicale, au fost transportate la UPU Arad. Cei duși la UPU sunt în stare bună. Ei prezintă însă o uşoară intoxicaţie cu fum.

ISU Arad a precizat că a reușit să lichideze incendiul după aproximativ 20 minute de la începutul intervenției, fără a se extinde focul. Cauza probabilă a incendiului de la Arad a fost „folosirea cu intenţie a surselor de aprindere”.

Amintim că, în ultimele luni, incendiile produse la spitale din România au avut consecințe mult mai grave. Ele au produs inclusiv decese printre pacienți. Cel mai grav eveniment de acest gen s-a înregistrat la Piatra Neamț.

Astfel, în decembrie 2020, opt pacienți au murit în incendiu. Alți doi pacienți au decedat după o oră. Șase au fost transferați la Lețcani. Dintre cei șase, cinci au murit ulterior.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă