2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăSocialEvenimentUltima repetiție pentru parada militară de la 1 Decembrie

Ultima repetiție pentru parada militară de la 1 Decembrie

Militarii români desfășoară, duminică, 27 noiembrie 2022, ultima repetiție înainte de parada militară de la 1 Decembrie, dedicată Zilei Naționale a României.

La parada de la Arcul de Triumf vor participa circa 1500 de militari din mai multe instituții ale României. Alături de aceștia vor defila 150 de militari străini, cum ar fi cei din SUA, Canada și Franța. Militarii americani de la paradă provin din Divizia 101 Aeropurtată. Acești militari au fost trimiși la Mihail Kogălniceanu, în cadrul măsurilor de creștere a protecție pe Flancul Estic al NATO.

De asemenea, va exista și un bloc de paradă format din militari din Grupul de Luptă NATO din România. Această unitate multinațională este condusă de Franța.

Dintre noile dotări ale Armatei Române, la parada militară din anul 2022 vor fi văzute și noile transportoare Piranha 5. Linia de asamblare finală pentru transportoarele Piranha 5 funcționează la Uzina Mecanică București. Unitatea de producție Piranha 5 aparține firmei General Dynamics European Land System (GDELS).

Acum un an, ceremoniile de la București și Alba Iulia, dedicate Zilei Naționale, s-au desfășurat în condiții de pandemie. Acum, în anul 2022, publicul nu mai are nicio restricție în ceea ce privește posibilitatea de a asista la ceremonii.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesajul Ministerului Sănătății cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului

Cancerul este o problemă de sănătate publică majoră care poate fi controlată dacă prevenţia, diagnosticul precoce şi accesul la terapie sunt nediscriminatorii pentru întreaga...

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...

Mesajul Ministerului Sănătății cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului

Cancerul este o problemă de sănătate publică majoră care poate fi controlată dacă prevenţia, diagnosticul precoce şi accesul la terapie sunt nediscriminatorii pentru întreaga...
Ultima oră
Pe aceeași temă