28.4 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentSMURD va avea un heliport la Brașov

SMURD va avea un heliport la Brașov

SMURD va pune în funcțiune un heliport la Brașov, înainte de finalul anului 2022, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI.

Secretarul de stat a făcut acest anunț la data de 5 noiembrie 2022, într-o intervenție la postul Prima Tv.

„SMURD este încă în curs de modernizare. Anul ăsta mai deschidem o bază aeriană la Braşov. Suntem întârziaţi pentru asigurarea zonei de parcare a elicopterelor, chiar şi temporar, până se finalizează la aeroportul din Braşov hangarul pentru SMURD. Deci pornim anul ăsta în zona Braşov”, a precizat secretarul de stat.

Oficialul MAI a mai afirmat că și în zona Suceava este adus un elicopter SMURD, care va intrat în exploatare în anul 2023. „Asta ne aduce la 11 baze aeriene de salvare”, a precizat Raed Arafat.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă