20.1 C
Bucharest
Tuesday, 26 September 2023
HomeSocialEvenimentSindicatul Polițiștilor acuză MAI că nu le mai plătește banii de transport

Sindicatul Polițiștilor acuză MAI că nu le mai plătește banii de transport

Sindicatul Polițiștilor acuză Ministerul Afacerilor Interne (MAI) că nu le-a mai plătit angajaților banii de transport de peste șase luni.

“Se tergiversează nepermis de mult acordarea drepturilor financiare pentru transport, existând angajatori/ordonatori de credite, la nivel central și teritorial, care nu au acordat sumele cuvenite, în baza legii, chiar și de șapte luni”, anunță Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

Sindicatul semnalează public această chestiune printr-un mesaj postat pe internet la data de 27 aprilie 2023. Anterior, la data de 3 martie 2023, SNPPC îi semnalase problema ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

“Deși sumele prevăzute în legislație trebuie plătite lunar, de peste o jumătate de an colegii noștri pun bani din buzunarul propriu pentru navetă, adică pentru a se putea deplasa la timp la serviciu, în interesul statului, unii și pe distanțe de peste 100 km, zilnic, pentru îndeplinirea misiunilor încredințate”, subliniază SNPPC.

Sindicatul afirmă că șefii din Ministerul Afacerilor Interne, deși cunosc problema, nu insistă s-o rezolve.

“În tot acest timp, MAI ne transmite că are în vedere problema, dar în realitate nu face nimic pentru rezolvarea situației, deși se impune de urgență să impulsioneze și să clarifice activitatea comisiilor constituite la nivelul unităților angajatoare, pentru analiza rapoartelor vizând drepturile de transport, dar și să aloce la termen și în cuantumurile necesare sumele bugetare către ordonatorii de credite din subordine”, afirmă comunicatul SNPPC.

În urma mai multor probleme pe care le reclamă cu privire la membrii săi, SNPPC a solicitat ca polițiștii să primească dreptul de a face grevă. Dreptul la grevă s-ar putea acorda prin modificarea Statutului Polițistului.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Schimbare radicală la Facebook – Funcția cu care speră să facă tinerii să folosească mai mult rețeaua de socializare

Meta, fostă Facebook, urmează să lanseze în cursul acestei săptămâni, după mai multe luni de teste interne, o serie de chatboţi, care vor...

și-a abandonat soția la Timișoara și s-a înconjurat de tinere focoase la București 

Un clip postat pe o rețea socială s-a viralizat rapid în sațiul public, odată cu mega scandalul Umbrărescu, afaceristul intrat în cârdășie cu...

Armata a scăzut de pe primul loc în topul instituțiilor în care românii au cea mai mare încredere. Cine i-a luat fața?

Armata a fost considerată de mulți ani una dintre cele mai respectate instituții ale statului român, dar, potrivit studiului CURS, acest lucru nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies