28.2 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomeSocialEvenimentPolițiștii și pompierii sunt obligați să facă anchete epidemiologice

Polițiștii și pompierii sunt obligați să facă anchete epidemiologice

Polițiștii și pompierii sunt obligați să facă anchete epidemiologice, indică proiectul unui act normativ. Acestă situație este reclamată de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC).

Proiectul anunțat de SNPPC este întocmit de Instituția Prefectului din județul Prahova. Organizația sindicală consideră că inițiativa de a pune polițiștii la dispoziția Prefecturii este o formă de obediență politică.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova ar cunoaște proiectul și l-ar accepta. De altfel, se pare că polițiștii și pompierii au fost trimiși deja la anchete sanitare. Sindicatul îl acuză de obediență pe un comisar șef de la IPJ Prahova, “care speră să fie titularizat pe post”.

Iată mesajul transmis de SNPPC:

“Obediența politică produce aberații!
Dacă sunteți diagnosticat cu COVID19 și vă aflați în izolare în județul Prahova, aveți ocazia să vi se efectueze ancheta epidemiologica de către un……polițist.
Conform ordinului Prefectului Județului Prahova, căruia cu aceasta ocazie îi solicităm demisia, în perioada 15-25.02.2022 anchetele epidemiologice sunt efectuate de-a valma de către polițiști, jandarmi, pompieri, angajați ai Consiliului Județean și Prefecturii Prahova, cu toate că aceștia nu au pregătire de specialitate în acest sens.
Practic, polițiștii IPJ Prahova, planificați în serviciu la CJSU Prahova, sunt obligați să îndeplinească ILEGAL atribuții care intră CLAR în sfera de competențe a angajaților din cadrul DSP.
Înțelegem obediența politică a domnului comisar șef Preda Ginel care speră să fie titularizat pe post, căruia, dacă cele de mai sus se confirmă, ar trebui să-i înceteze imediat desemnarea pe funcția de inspector șef al IPJ PRAHOVA și să fie decanșată cercetarea prealabilă împotriva acestuia de către IGPR.
În actualul context de deficit de personal, aproximativ 15.000 polițiști în minus, luăm polițiști pe care, în loc să-i lăsăm în stradă, îi obligăm să îndeplinească atribuții vădit în afara fișei postului pe care îl ocupă.
Fiecare polițist luat de pe stradă înseamnă șanse mai mari ca strada să fie ocupată de infractori.
Pe aceasta cale, solicităm ministrului Lucian Bode, să dispună încetarea acestei practici ilegale, dăunătoare sănătății și siguranței publice.
A mai rămas să fim dotați cu stetoscop, parafă, doze de vaccin ………
Prim-ministrul României trebuie să revoce de îndată prefectul județului Prahova, care iată poate dispune după bunul plac în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu astfel de aberații”.

Anchete epidemiologice cu polițiști, jandarmi, pompieri și angajați ai MApN

Și până acum, polițiștii erau implicați în activități sanitare. De exemplu, ei verificau dacă persoane obligate să stea în carantină la domiciliu se află, într-adevăr, acasă.

În lista de persoane desemnate să facă investigații medicale figurează și angajați ai Garnizoanei. Aceștia sunt angajați ai Ministerului Apărării Naționale (MApN). Nu se specifică dacă aceștia sunt civili sau militari.

Sindicatul Polițiștilor consideră că anchetele sanitare trebuie întocmite de DSP.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Consiliul JAI a agreat un „pachet” de 5 regulamente privind migrația ilegală

 Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, la finalul reuniunii Consiliului JAI, că a fost agreat un important regulament privind migraţia, respectiv gestionarea...

Ben Oni Ardelean își face partid cu denunțătorul lui Udrea

Potrivit surselor Realitatea PLUS, noul partid „Mișcarea Speranței” ar urma să îl susțină pe Mircea Geoană la alegerile de anul viitor. Ardelean a...

Când se tunde pisica? Este bine să o facem des?

Motivul principal pentru care stăpânii de pisici își tund animalele este problema părului care umple locuința, mai ales dacă vorbim de un apartament.Acest...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies