11.8 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSocialEvenimentPolițiștii români cer dreptul la grevă

Polițiștii români cer dreptul la grevă

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) cere ca polițiștii din România să aibă dreptul la grevă.

Această solicitare figurează într-un comunicat publicat la data de 25 aprilie 2023.

SOLICITĂM LEGIFERAREA DREPTULUI LA GREVĂ PENTRU POLIȚIȘTI!

Solicităm modificarea Statutului Polițistului, Sectiunea 3, art. 45, lit.e, teza I, prin eliminarea interdicției de a participa la greve!

Solicităm modificarea Legii dialogului social nr. 367/2022, art.170, prin eliminarea eliminarea funcționarilor publici cu statut special – polițiști – din acest articol!.

DREPTUL LA GREVĂ este un drept elementar și vital al angajaților, așa cum Constituția (art. 43, alin.1) și Codul Muncii (art. 233) îl legiferează: “Salariații au dreptul la grevă pentru apărarea intereselor profesionale, economice și sociale.”

SOLICITĂM DREPTUL LA GREVĂ PENTRU POLIȚIȘTI, ASTFEL ÎNCÂT ACEȘTIA SĂ POATĂ AVEA ARME DE LUPTĂ SINDICALĂ SIMILARE ALTOR CATEGORII DE BUGETARI!“, precizează comunicatul difuzat de SNPPC.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă