1.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăSocialEvenimentNevaccinații pot asista la parada militară

Nevaccinații pot asista la parada militară

Nevaccinații pot asista la parada militară dedicată Zilei Naționale a României, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat.

După cum se știe, în ziua de 1 decembrie 2021, la Arcul de Triumf din București se desfășoară o paradă militară. La paradă vor defila militari din mai multe instituții, printre care MApN, MAI și SRI. În piață va exista o tribună rezervată invitaților ofiali iar populația va putea privi de pe trotuare.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că, în stradă, în zona destinată publicului, vor putea asista toți cetățenii, indiferent de faptul că sunt sau nu sunt vaccinați anti – Covid. Cei care stau pe stradă sunt însă obligați să poarte mască, a precizat șeful DSU, Raed Arafat.

În București, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a prelungit măsurile sanitare. Aceste măsuri vor fi valabile inclusiv la acțiunile dedicate Zilei Naționale. În România, starea de alertă se menține în vigoare.

Nevaccinații pot asista la parada militară dar cu mască

„Noi la acest moment aplicăm regulile stabilite la nivel european”, a explicat secretarul de stat.

Pe de altă parte însă, Raed Arafat a precizat că, în zona oficială, toate persoanele care vor intra trebuie să fie imunizate anti – Covid. Se deduce faptul că toți invitații care vor să stea în tribuna oficială trebuie să fie vaccinați. „Interdicția se aplică numai zonei oficiale”, a declarat Arafat.

În zona oficială accesul public va fi restricționat. Această regulă se aplică nu doar din cauza pandemiei ci și din rațiuni de securitate. Organizarea ceremoniei de la Arcul de Triumf și accesul în zona oficială sunt coordonate de Președinția României.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Doi militari au leșinat la parada de la Vaslui

Doi militari au leșinat în timpul desfășurării acțiunilor de la Vaslui, dedicate Zilei Naționale a României. Ambii militari au primit îngrijiri medicale și sunt în...

Lavrov face atacuri furibunde asupra Occidentului, NATO, OSCE și SUA

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov s-a lansat joi într-o serie de atacuri asupra Occidentului, NATO, OSCE şi SUA, dar nu l-a uitat nici...

De unde se vede bine parada militară

Serviciul Român de Informații, SRI, a postat un scurt mesaj în care dezvăluie de unde se vede bine parada militară de la 1 Decembrie. Mesajul...
Ultima oră
Pe aceeași temă