17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăSocialEvenimentMinistrul Bode, despre Ministerul de Interne: "Putregaiul unui sistem care s-a degradat...

Ministrul Bode, despre Ministerul de Interne: „Putregaiul unui sistem care s-a degradat an de an”

Ministrul Bode a făcut o declarație extrem de dură despre situația din Ministerul de Interne. Declarația este cu atât mai importantă cu cât Ministerul Afacerilor Interne este condus chiar de Lucian Bode.

Ministrul Bode a declarat că incidentele din ultimele zile, în care sunt implicați polițiști, reflectă o situație de criză. „Această tragedie a sos la iveală, încă o dată, putregaiul unui sistem care s-a degradat an de an, în ultimii 30 de ani”, recunoaște Lucian Bode.

Ministrul de Interne a recunoscut că unii polițiști sunt „câteodată în cârdășie cu puterea politică locală și câteodată în cârdășie cu infractorii”.

Cele mai recente incidente legate de Ministerul de Interne s-au petrecut la București, la Galați și la Bolintin (județul Giurgiu). În București, un polițist a accidentat cu mașina de serviciu două fetițe care traversau pe zebră. O fetiță a murit, cealaltă a fost grav rănită.

La Galați, un polițist este acuzat că a apelat la serviciile unei prostituate fără să plăteasca. Același polițist a fost oprit în trafic de colegii lui, care l-au suspectat că a consumat alcool, dar suspectul a refuzat să fie testat.

Un șef de inspectorat din Ministerul de Interne a fost demis

În Bolintin, scandalul s-a declanșat după ce un cetățean de etnie romă a ucis un șofer de microbuz. Crima a generat revolta unei părți a populației, existând riscul unui conflict interetnic. Pentru proasta gestionare a situației, șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Giurgiu a fost demis.

Declarația de luni a ministrului Bode este prima luare de poziție a sa după ce, acum cinci zile, s-a produs accidentul mortal din București. „Regret extrem de mult aceast[

Despre autorul accidentului mortal din București se știe că fusese angajat în MAI în anul 2017, din sursă externă. Cu alte cuvinte, el a devenit polițist fără să fi absolvit Școala de agenți de poliție. Angajările din sursă externă s-au permis pentru a reduce deficitul de personal din MAI. Ministrul Bode a precizat însă, luni, că acest proces de angajare este „pe cât de necesar pe atât de riscant”. Aceste angajări din sursă externă vor fi reevaluate.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:07

Iranul îl înmormântează pe un colonel al Gărzilor Revoluționare ucis recent

Iranul a organizat marți o procesiune funerară în centrul capitalei Teheran pentru un colonel al Gărzilor Revoluționare, Hassan Sayad Khodai, care a fost împușcat...

Minciunile războiului, doar din “surse oficiale”

Oare dorește cineva să se afle adevărul despre războiul din Ucraina? Cu siguranță, nu există părți interesate, ci doar acțiuni de propagandă. Cancelariile occidentale...

Fostul cancelar german Gerhard Schröder s-a retras din conducerea Gazprom

Fostul cancelar german Gerhard Schröder, apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi aflat sub focul criticilor de la invazia Ucrainei, a anunţat marţi că...
Ultima oră
Pe aceeași temă