7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăSocialEvenimentLimita de 9,4 la sută din PNRR pentru pensii va fi modificată

Limita de 9,4 la sută din PNRR pentru pensii va fi modificată

Limita indicată în PNRR de 9,4 la sută, existentă în acest moment pentru pensii, va fi modificată, a anunțat premierul Nicolae Ciucă în urma discuțiilor pe care le-a avut la Bruxelles.

Premierul a precizat că nivelul de 9,4 la sută va fi înlocuit cu un „indicator de disciplină financiară” preluat de la Banca Mondială. Șeful Executivului nu a specificat concret care va fi acest indicator.

Limita de 9,4 la sută din PNRR era invocată, de unii politicieni aflați la guvernare, drept un motiv pentru care nu pot crește pensiile în România. Pe de altă parte, Florin Cîțu, fost prim-ministru, susținea că pensiile pot fi majorate, chiar cu respectarea acestei limite.

Premierul Ciucă, însoțit de ministrul de Externe și de ministrul Justiției, a avut o vizită la Bruxelles în perioada 26 – 27 octombrie 2022. Șeful Guvernului României a discutat cu președinta Parlamentului European, cu președinta Comisiei Europene și cu alți oficiali străini. Premierul Ciucă a precizat că a obținut acordul, din partea președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a discuta, în comisiile de specialitate ale UE, despre modificarea jalonului de 9,4 la sută. Premierul Ciucă a susținut însă că nu este vorba de o renegociere a PNRR, de către România. „În locul renegocierii, s-a stabilit să se discute punctual, pe jaloanele și țintele care pot fi modificate”, a declarat șeful Guvernului României.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul Nicolae Ciucă este într-o vizită de lucru în Regatul Suediei

Prim-ministrul Nicolae Ciucă efectuează, vineri, o vizită de lucru la Stockholm, în cadrul căreia are programate întâlniri cu premierul suedez, Ulf Kristersson, şi cu...

Becali a găsit „antrenor” pentru FCSB. Cine va sta pe banca vicecampioanei

FCSB a numit un nou antrenor cu Licență Pro, după plecarea lui Leo Strizu. Alegerea lui Gigi Becali este Elias Charalambous, un tehnician cipriot...

Numărul infracțiunilor comise de copii în Germania a crescut semnificativ în 2022

Numărul infracțiunilor comise de copii în Germania a crescut cu o treime în 2022 față de anul precedent, potrivit statisticilor publicate joi de Oficiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă