25.1 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeSocialEvenimentICR New York marchează Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

ICR New York marchează Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

ICR New York anunță un eveniment dedicat Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, care este stabilită la nivel internațional pentru data de 27 ianuarie.

Evenimentul se va desfășura la data de 27 ianuarie 2023. Se va prezenta o expoziție de fotografie documentară, intitulată „A fost odată în Bucovina”. Imaginile prezintă istoria evreilor suceveni înainte și după deportarea în Transnistria din anul 1941 prin intermediul amintirilor și imaginilor de familie ale copiilor unora dintre supraviețuitori, astăzi împrăștiați în întreaga lume. Expoziția este bazată pe cartea omonimă de mărturii și amintiri coordonată de Lily Pauker, provenită dintr-o familie de evrei deportați.

În completarea expoziției, va avea loc o masă rotundă. La discuții vor participa o parte dintre autorii textelor cuprinse în cartea menționată, Harry Bolner, Alina Budin, Paul Leinburd, Eugen Weitmann, precum și coordonatoarea lucrării, Lily Pauker.  

Evenimentul va fi deschis printr-o alocuțiune rostită de ambasadorul Cornel Feruță, Reprezentant Permanent al României la ONU. Vor urma două intervenții susținute de dr. Diana Dumitru, expert în studierea Holocaustului, profesor invitat la catedra de studii românești „Ion Rațiu” din cadrul Universității Georgetown din Washington, dr. Marius Cazan, cercetător în cadrul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.  

Expoziția „A fost odată în Bucovina” va putea fi vizitată până în 15 februarie în Galeria „Brâncuși” a ICR New York. Programul este de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 17:00.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Strategie în alb și negru – Ediția din 23 septembrie 2023

Strategie în alb și negru - Ediția din 23 septembrie 2023.  Source link

Ședință de urgență la PSD, pentru excluderea lui Buzatu din partid. Paul Stănescu, “dezamăgit” de gestul baronului veteran

"Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranţa pentru faptele de corupţie este ZERO! Iar cei care nu înţeleg acest lucru nu au...

PwC România a organizat o conferință despre impactul noilor taxe anunțate de guvernul Ciolacu

PwC a organizat o conferină în care a fost tratat subiectul noilor taxe care vor fi impuse de guvernul Ciolacu, sub numele „Pregătiți pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies