26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăSocialEvenimentFostul președinte PNL Ludovic Orban cere Guvernului să anuleze starea de alertă

Fostul președinte PNL Ludovic Orban cere Guvernului să anuleze starea de alertă

Fostul președinte PNL Ludovic Orban cere Guvernului României să anuleze starea de alertă. Ludovic Orban subliniază că, în ciuda pandemiei, alte țări deja au ridicat restricțiile.

Printr-o asemenea relaxare a restricțiilor, guvernul Ciucă și-ar arăta „încrederea” în cetățeni, consideră fostul premier Orban.

„Tot mai multe ţări decid sau sunt pe cale să decidă anularea măsurilor de protecţie sanitară care restrâng drepturile şi libertăţile cetăţenilor lor. E momentul ca şi România să facă acelaşi lucru. Libertatea presupune şi responsabilitate individuală. E momentul ca Guvernul să îşi arate încrederea în cetăţenii noştri, în responsabilitatea lor şi să anuleze restricţiile impuse prin starea de alertă, odată cu depăşirea valului 5”, argumentează Ludovic Orban.

Fostul președinte al PNL și al Camerei Deputaților a explicat aceste lucruri într-un mesaj postat, luni, pe internet.

Amintim că, acum câteva zile, și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila (PSD), exprima o părere similară. Ministrul Rafila spunea că, din luna martie 2022, s-ar putea anula starea de alertă.

Guvernul Ciucă prelungise această situație cu încă o lună, începând din data de 8 ianuarie 2022. Una dintre obligațiile sanitare specifice este purtarea măștii sanitare pe stradă și în alte spații publice.

România și alte țări europene sunt acum în valul al cincilea al pandemiei. În acest val, tulpina dominantă este Omicron. Aceasta este cea mai contagioasă dar mai puțin letală decât tulpina Delta.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:01

Shanghai Disneyland se redeschide după eliminarea restricțiilor COVID

Parcul de distracții pentru copii Shanghai Disneyland se redeschide după eliminarea restricțiilor COVID. Mii de vizitatori s-au dus în Shanghai Disneyland joi (30 iunie) pentru...

Grecia oferă nave pentru exportul cerealelor din porturile ucrainene blocate 

Grecia este gata să pună la dispoziţie nave pentru exportul cerealelor din porturile ucrainene de la Marea Neagră, blocate de Rusia, a anunţat joi...

Iohannis salută decizia lui Macron de a spori grupul de luptă de pe teritoriul României

Preşedintele Klaus Iohannis salută anunţul omologului francez, Emmanuel Macron, cu privire la disponibilitatea Franţei, ca naţiune-cadru, de a creşte la nivel de brigadă grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă