17.9 C
București
miercuri, 7 iunie 2023
AcasăSocialEvenimentFiica Regelui Mihai, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, împlinește 74 de ani

Fiica Regelui Mihai, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, împlinește 74 de ani

Fiica Regelui Mihai, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, își sărbătorește, la data de 26 martie, ziua de naștere.

Fiica Regelui Mihai, ultimul suveran al României, s-a născut în Elveţia la data de 26 martie 1949. Majestatea Sa Margareta este prima fiică a Regelui Mihai I şi a Reginei Ana ai României. Majestatea Sa este licenţiată în Sociologie, Ştiinţe Politice şi Drept Internaţional a Universităţii din Edinburgh (Scoţia).

Majestatea sa Margareta a venit în România în ianuarie 1990. Majestatea Sa Margareta şi ASR Principele Radu s-au căsătorit la 21 septembrie 1996. Din anul 2001, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu locuiesc la Palatul Elisabeta din Bucureşti.

„A fost oficial desemnată Principesă Moștenitoare în anul 1997 și numită Custodele Coroanei române în anul 2007”, precizează Casa Regală a României.

La finalul anului 2022, Majestatea sa Margareta a avut și o întâlnire cu președintele Elveției, la București.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Eurobarometru: 61% dintre români sunt interesaţi de alegerile europene

O proporţie de 56% dintre cetăţenii europeni şi 61% dintre români se declară interesaţi de următoarele alegeri europene, indică sondajul Eurobarometru prezentat marţi, la...

Aeroportul Brașov, operativ din 15 iunie

Aeroportul Braşov va putea opera curse internaţionale, a anunţat astăzi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Acesta a precizat că a semnat Ordinul de ministru prin...
00:02:14

VIDEO: Căștile Vision Pro de la Apple. Costă 3.499 de dolari

Apple a prezentat căștile pentru realitate augmentată, numite Vision Pro. Specialiștii sunt de părere că este un pariu riscant și intră pe o piață...
Ultima oră
Pe aceeași temă