1.8 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSocialEvenimentDouă dosare penale și amenzi de 32.000 de lei după protestul AUR

Două dosare penale și amenzi de 32.000 de lei după protestul AUR

Forțele de ordine au aplicat amenzi contravenționale și au inițiat două dosare penale în urma protestului care s-a desfășurat duminică, 2 octombrie 2022, în București.

Cele șapte amenzi aplicate unor participanți au totalizat 32.000 de lei. Pe de altă parte, jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală în cazul unui bărbat care participa la adunarea publică din Piaţa Victoriei având asupra lui un spray iritant-lacrimogen.

De asemenea, poliţiştii au depistat un bărbat care avea asupra lui două arme albe. Bărbatul a fost condus la o secție de poliție, unde i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul sau folosirea de obiecte periculoase.

Dosare penale pentru purtarea de arme albe

Protestul din 2 octombrie 2022 a fost organizat de partidul AUR, condus de George Simion. Locul inițial anunțat pentru acest eveniment era Piața Universității. Participanții la miting a fost chemați pentru a-și exprima nemulțumirea față de creșterea prețurilor, în special la energie. Mitingul din Piața Universității a fost autorizat de Primăria Capitalei.

Unii protestatari s-au deplasat și la Piața Victoriei, unde era un alt grup, format în jurul senatoarei Diana Șoșoacă. Aceasta activează în prezent ca senator independent, după ce a fost exclusă din partidul AUR.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă