Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Evaluarea Naţională. Elevii de clasa a 8-a susţin luni proba scrisă la limba română

Elevii care au terminat clasa a 8-a vor suţine, luni, 11 iunie, prima probă de la Evaluarea Națională, cea la limba şi literatura română. Rezultatele vor fi afişate pe 23 iunie.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 10.06.2018 - 15:55

Proba la limba şi literatura română conţine două subiecte, de 40, respectiv 36 de puncte, iar elevii claselor a 8-a vor mai primi alte 14 puncte pentru redactarea întregii lucrări şi 10 puncte din oficiu.

La primul subiect, elevii au de rezolvat şase cerinţe pe baza unui text la prima vedere şi să redacteze o compunere. Al doilea subiect al examenului este format dintr-un alt text la prima vedere cu şase cerinţe. De asemenea, elevilor li se va cere şi să scrie o naraţiune pe marginea unei teme date.

Examenul este programat să înceapă la ora 09.00 şi durează două ore, iar elevii trebuie sa fie în săli cu o jumătate de oră mai devreme, scrie Mediafax.

De asemenea, în săli, candidaţii nu vor avea acces cu telefoanele mobile, manuale, fişe sau alte materiale care ar putea reprezenta surse de inspiraţie. Elevii clasei a 8-a vor putea intra in sălile de examen doar cu buletinul sau certificatul de naştere.

Pe durata examenului de evaluare pentru proba de limba şi literatura romană, sălile de clasă vor fi supravegheate video şi audio.

Primele rezultate vor fi afişate pe 23 iunie, iar în aceeaşi zi, întrele orele 14.00 - 19.00, se vor putea depune contestaţiile. În funcţie de notele de la Evaluarea Naţională obţinută de elevii clasei a 8-a, va fi stabilită media de admitere la liceu. Astfel, media examenului va avea o pondere de 75%, iar media claselor V-VIII va conta în proporţie de 25% în vederea stabilirii notei finale de admitere la liceu.

Comentarii

loading...