Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Eurostat: Șomajul în România este sub media Uniunii Europene

România a avut în luna iunie 2020 o rată a șomajului de 5,2 la sută, față de media Uniunii Europene de 7,1 la sută și de o medie a Zonei Euro de 7,8 la sută.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 31.07.2020 - 01:34

Conform datelor publicate, joi, de Oficiul European de Statistică (Eurostat), în luna iunie 2020 rata medie a şomajului a ajuns în UE la 7,1 procente, iar în zona euro rata şomajului a crescut la 7,8 la sută.

În rândul statelor membre UE, cele mai scăzute rate ale şomajului s-au consemnat în Cehia (2,6 la sută), Polonia (3 la sută), Germania şi Malta (4,2 la sută), Olanda (4,3 la sută), Bulgaria (4,4 la sută), Slovenia (4,8 la sută) şi România (5,2 la sută).

În luna iunie 2020, statele UE cu cel mai ridicat șomaj au fost Spania (14,5 la sută) şi Letonia (10,1 la sută).

Acum câteva zile, un alt raport Eurostat anunța că România are o creștere economică de 15,1 la sută, adică peste media UE, în ciuda crizei coronavirusului.

Comentarii