8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialEste finanțată o campanie de știri false despre coronavirus, avertizează ministrul de...

Este finanțată o campanie de știri false despre coronavirus, avertizează ministrul de Interne

“Sunt oameni convinşi de anumite poziţii, pentru că, dacă semnează doctor sau medic şi prezintă câteva date care pot fi false, omul de bună credinţă chiar crede că nu există coronavirus, chiar crede că vaccinul este dăunător sănătăţii, poate chiar un parlamentar crede, după ce a citit un expozeu al unui mare om de ştiinţă, care este fals, este un fake news”, a explicat ministrul de Interne, Marcel Vela, la un post de televiziune.

Ministrul Vela consideră că pot fi remarcate pe site-urile de socializare “mobilizări, resurse financiare, diferite acţiuni concertate, campanii în adevăratul sens al cuvântului, care au baza de plecare în alte state”.

Scopul unor asemenea campanii de dezinformare, având ca țintă statul român, ar fi “acesta al destabilizării, al neîncrederii, al haosului, al contestării autorităţilor”, consideră ministrul de Interne.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă