Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: MApN

Este finanțată o campanie de știri false despre coronavirus, avertizează ministrul de Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, consideră că informaţiile din mediul online care neagă existenţa noului coronavirus fac parte dintr-o campanie finanţată.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 26.05.2020 - 19:13

"Sunt oameni convinşi de anumite poziţii, pentru că, dacă semnează doctor sau medic şi prezintă câteva date care pot fi false, omul de bună credinţă chiar crede că nu există coronavirus, chiar crede că vaccinul este dăunător sănătăţii, poate chiar un parlamentar crede, după ce a citit un expozeu al unui mare om de ştiinţă, care este fals, este un fake news", a explicat ministrul de Interne, Marcel Vela, la un post de televiziune.

Ministrul Vela consideră că pot fi remarcate pe site-urile de socializare "mobilizări, resurse financiare, diferite acţiuni concertate, campanii în adevăratul sens al cuvântului, care au baza de plecare în alte state".

Scopul unor asemenea campanii de dezinformare, având ca țintă statul român, ar fi "acesta al destabilizării, al neîncrederii, al haosului, al contestării autorităţilor", consideră ministrul de Interne.

Comentarii