15.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Episcopul greco-catolic de Cluj s-a stins din viață după ce fusese infectat cu coronavirus

Episcopul Florentin Crihălmeanu s-a stins din viață la vârsta de numai 61 de ani, după ce fusese infectat cu noul coronavirus.

Decesul s-a produs în ziua de marți, 12 ianuarie 2021, la Mănăstirea Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca.

„Preoţii, persoanele consacrate şi toţi credincioşii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credinţă în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului şi smeritului lor Ierarh. Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinţei şi a Învierii, nădăjduim să aducă unitate şi pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat şi stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos şi a Bisericii Sale”, menţionează comunicatul Biroului de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj – Gherla.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă