13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialEpidemia reduce numărul de cereri pentru un loc de muncă

Epidemia reduce numărul de cereri pentru un loc de muncă

Numărul de aplicanți la joburi a scăzut cu până la 30 la sută în ultima lună, în contextul crizei coronavirusului, anunță un comunicat difuzat de site-ul undelucram.ro.

Această situație este relevată de un sondaj cu privire la impactul crizei cauzate de coronavirus asupra recrutării de personal, sondaj realizat pe platforma undelucram.ro în luna martie 2020. 

Datele au fost preluate de la 477 de participanți la sondaj, angajați în departamentele de HR din industrii precum IT&C, Comerț/Retail, Producție Industrială, Producție Bunuri de larg consum, Bănci/Asigurări/Pensii/Alte Servicii Financiare, BPO&Servicii, Transport/Logistică. 

Companiile care recrutează în această perioadă au precizat că au amânat sesiunile de training și că perioada de onboarding a noilor angajați a fost scurtată.

De asemenea, angajatorii fac tot posibilul să își lase angajații să lucreze de acasă. Respondenții au menționat că își desfășoară activitatea în mod normal, doar că fac acest lucru de acasă. Excepțiile sunt cei care lucrează în lanțuri de magazine alimentare, în farmacii și în producție și nu își pot desfășura activitatea de acasă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă