Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Elevii urmează cursuri la televizor și pe internet, cât timp unitățile de învățământ sunt închise

Pe timpul cât unitățile școlare sunt închise din cauza coronavirusului, elevii din România sunt invitați să-și continue pregătirea prin cursuri difuzate la televizor sau pe internet.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2020 - 22:38

Elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Naţională (finalul clasei a VIII-a) şi pentru Bacalaureat (finalul clasei a XII-a) au la dispoziție, începând de ieri, cursuri denumite TeleȘcoală. Ele sunt transmise pe canalele de televiziune TVR 2 și TVR 3, pe site-ul Televiziunii Române și pe canalul de youtube al TVR.

Aceste cursuri sunt organizate de Televiziunea publică, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării.

Potrivit TVR, “emisiunea debutează din 16 martie, iar lecţiile se vor ţine până în luna iunie, în preajma susţinerii examenelor şcolare”. Cea mai importantă misiune a acestor emisiuni de televiziune este să mențină nivelul de pregătire al elevilor în perioada în care cursurile din unitățile școlare sunt suspendate din cauza coronavirusului.

Pentru elevii din clasa a VIII-a, cursurile de Teleşcoală au loc dimineaţa (de la ora 9.00 – Limba şi literatura română, de la 9.30 – Matematică). Pentru elevii din clasa a XII-a, cursurile sunt difuzate după-amiaza (de la 15.00 – Limba şi literatura română şi de la 15,.30 – Matematică), pe canalul TVR 2.

Pentru elevii din clasa a XII-a, sunt difuzate două lecţii săptămânale de Română şi Matematică şi câte o lecţie pe săptămână la Biologie, Chimie, Fizică, Istorie şi Geografie.

Cursurile școlare au fost inițial suspendate pentru perioada 12 – 22 martie, dar potrivit ministrului Educației, Monica Anisie, suspendarea va fi prelungită și pe întreaga perioadă în care va fi în vigoare starea de urgență în România.

Pe de altă parte, foarte mulți profesori și învățători și-au organizat în mod individual pregătirea online cu elevii lor. De exemplu, la unele clase, cadrele didactice țin legătura cu elevii prin WhatsApp, iar la alte clase copiii sunt invitați de profesori la cursuri prezentate pe Skype.

Pentru părinții care vor să coordoneze personal pregătirea copiilor, au apărut site-uri care dau sugestii pentru fiecare categorie de vârstă, de-a lungul întregii zile. Copiilor li se oferă pe internet cursuri, activități creative, prezentări de muzee, concerte și emisiuni de teatru radiofonic.

La televizor se difuzau cursuri și în anii comunismului

„Teleşcoala” este o emisiune de tradiție a Televiziunii Române, care a debutat în programul TVR 2 la începutul anilor '70 și a fost difuzată mai bine de zece ani. Emisiunea “Teleșcoală” a fost anulată după anul 1980, când, sub pretext de economie de curent electric, întregul program al Televiziunii naționale a fost scurtat, reducându-se până la nivelul de două ore de emisie pe zi.

Comentarii