Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Elevii și preșcolarii, miere polifloră, de la stat

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care prevede stabilirea regulilor pentru acordarea mierii de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolarii şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

21.11.2018 - 16:03

Achiziţionarea mierii poliflore, transportul şi distribuţia acesteia la unităţile de învăţământ pot fi contractate de către consiliile judeţene, respectiv de către consiliile locale ale unităţilor administrativ-teritoriale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, cu asistenţa direcţiilor pentru agricultură judeţene, respectiv a Capitalei, prevede actul normativ.

Potrivit acestuia, se acordă gratuit pentru preşcolarii şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional, miere polifloră, în limita unei cantităţi de 350 de grame lunar.

Autorităţile competente naţionale pentru acordarea mierii sunt Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Educaţiei Naţionale. Autorităţile competente la nivel local sunt consiliile judeţene, care îşi asumă organizarea şi derularea procedurilor de achiziţie, în condiţiile legii.

Mierea polifloră destinată consumului pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar de stat, privat şi confesional va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcat cu hologramă care atestă calitatea, şi va proveni exclusiv din stupinele autorizate în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi achiziţionată din lanţul scurt de aprovizionare.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor verifică periodic calitatea mierii acordate în acest program, mai prevede proiectul adoptat.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest act normativ.

Comentarii

loading...