5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Elev român olimpic, admis la Harvard

Un elev în clasa a XII-a la Colegiul „Nicolae Bălcescu” din Brăila, medaliat la olimpiadele internaţionale de fizică, astronomie şi astrofizică, a fost admis cu bursă completă la Universitatea Harvard.

„Elevul de aur al Brăilei”, aşa cum mai este cunoscut, Radu Andrei a fost acceptat recent la trei universităţi de renume din Statele Unite – Harvard, Stanford şi Princeton şi, după ce a cântărit ofertele, după cum a declarat pentru AGERPRES, a ales să meargă la Harvard, deoarece aici este locul unde vin cei mai buni studenţi din toată lumea şi „este un avantaj enorm să fii printre cei mai buni”.

Radu Andrei are în palmares cinci medalii internaţionale: aur la Olimpiada de Fizică şi argint la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică (2017), aur la Olimpiada de Astronomie şi bronz la Olimpiada de Astronomie şi Astrofizică (2016) şi argint la Olimpiada de Astronomie (2014), plus alte peste 100 de premii la competiţiile judeţene, naţionale şi internaţionale.

Tânărul îşi doreşte ca, după finalizarea studiilor, să lucreze în cercetare, dar nu în ţară, ci în străinătate, unde consideră că are mult mai multe oportunităţi de afirmare.

Ultima oră
Pe aceeași temă