19.4 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeSocialEducațieSorin Dragne: Acum educația nici măcar nu mai este la Terapie Intensivă....

Sorin Dragne: Acum educația nici măcar nu mai este la Terapie Intensivă. A decedat. A murit educația în România

Deocamdată nu ne-a chemat nimeni, telefoanele noastre sunt deschise 24 de ore din 24, în toate aceste zile, a spuns la Antena 3 Sorin Dragne, președintele FSLI Sector 1: „Acum educația nici măcar nu mai este la Terapie Intensivă. A decedat. A murit educația în România”.

„Deocamdată nu ne-a chemat nimeni, telefoanele noastre sunt deschise 24 de ore din 24, în toate aceste zile”, spune la Antena 3 Sorin Dragne, președintele FSLI Sector 1.

El afirmă că prim-ministrul este persoana care poate rezolva problemele profesorilor.

„Premierul României, factorul de decizie, este mai puțin important cine ocupă această funcție, important este să aibă puterea să facă lucrul acesta. Premierului Ciucă i s-a spus încă de la primele întâlniri cu reprezentanții salariaților din învățământ că dacă va izbucni o grevă în educație, dat fiind nemulțumirile mari care s-au acumulat în acești ani, va fi foarte greu să fie oprită. Au primit acest avertisment cu mult înainte ca această grevă să fie declanșată, nu au luat în considerare niciuna dintre revendicările noastre. Au lăsat să înceapă greva, puteau să o soluționeze chiar înainte de a o începe, este inadmisibil ca în 10 mai să iasă în stradă 15.000 de angajați din învățământ și ei să nu discute cu nimeni din educație până în 21, cu câteva ore înainte de a începe greva. Timp de atâția și atâția ani ne-au spus într-un fel sau altul: Marș la catedră și încheiați mediile”, adaugă Dragne, potrivit jurnalul.ro.

Sorin Dragne a declarat că educația a murit, dascălii fiind extrem de dezamăgiți de politicienii români

Liderul de sindicat apreciază că pentru politicieni „dascălii din România au devenit gloata care să încheie mediile elevilor, pentru a mai bifa ei un an școlar dintr-o Românie educată, din aceste proiecte în care punem educația ca prioritate națională, dar în realitate nu ne interesează cum învață copiii noștri, ce învață copiii noștri, pentru ce învață, cu cine învață, în ce condiții fac lucrul acesta”.

„E limpede că pe ei nu îi mai interesează decât o masa de oameni pe care o numesc profesori care să încheie această situație școlară. (…) Bacalaureatul și Evaluarea Națională se vor amâna doar dacă această clasă politică, doar dacă acest Guvern nu înțelege că aceste probleme trebuie soluționate acum, nu după ce se încheie rotative, nu după ce sunt alegeri. Acum este momentul, pentru că acum educația nici măcar nu mai este la terapie intensivă. A decedat. A murit educația în România”, încheie Dragne.

Sindicaliștii din Educație sunt în grevă generală de trei săptămâni.

Marcel Ciolacu e convins că la greva din Educație rațiunea va fi pe primul loc

Marcel Ciolacu e convins că la greva din Educație rațiunea va fi pe primul loc și va triumfa până la urmă.

Întrebat ce se va întâmpla dacă greva din Educație nu se oprește, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, s-a arătat convins să rațiunea va fi întotdeauna pe primul loc.

Liderul PSD a spus despre revendicările sindicaliștilor din Educație că acestea „au fost în acest moment acoperite direct sau acoperite prin acte normative”.

Ce se va întâmpla dacă greva din Educație va continua
Marcel Ciolacu a fost întrebat, de asemenea, dacă se poate da o ordonanță care să garanteze că promisiunile făcute profesorilor vor fi respectate.

„Nu există, nu poți să dai o ordonanță care se referă la o lege viitoare. Îmi pare rău că actualul Guvern și actuala coaliție trebuie să răspundă pentru lucruri pe care trebuiau să le facă alții în 30 de ani, dar în acest moment avem un angajament politic că aceste lucruri se vor întâmpla și se vor întâmpla”, a răspuns acesta jurnaliștilor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Accident grav pe A1, între Deva și Orăștie – TIR răsturnat după ce a lovit o autoutilitară

 Un TIR s-a răsturnat pe autostrada A1, între Deva şi Orăştie, în judeţul Hunedoara, după ciocnirea cu o autoutilitară. Şoferul autoutilitarei a fost...

Poliţiştii vor fi testaţi antidrog, a anunțat Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI

"Instituim obligativitatea testului antidrog în cadrul examenului medical pentru admiterea MAI, precum și anual, în timpul carierei. Instituim obligativitatea polițistului de a se...

Descoperire epocală! Un jandarm a găsit un obiect confecționat în anul 1500 înainte de Hristos

„Pasiunea colegului nostru, Dan, a scos la suprafață o adevărată descoperire arheologică.Dan, alături de un alt prieten, au pornit într-o nouă aventură de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies