31.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăSocialEducațieSorin Cîmpeanu, declarații despre prezența fizică în școli și testarea elevilor

Sorin Cîmpeanu, declarații despre prezența fizică în școli și testarea elevilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, apreciază că “ar fi un dezastru” ca testele COVID noninvazive, pe bază de salivă, să ajungă în școli, dar să nu se știe cum trebuie folosite.

Sorin Cîmpeanu susține că testarea elevilor de către personalul medical este o variantă exclusă.

“Ministerul Educației susține total testarea gratuită în școli, atât pentru cadre didactice și personal auxiliar, cât și pentru elevi. Ne confruntăm cu o criză a personalului medical atât în școli, cât și în societate, în general. Am asista la un blocaj în spitale, dacă am lua personal medical pentru testarea în școli. Este exclusă această variantă. Așteptăm răspunsul Ministerului Sănătății. Ar fi un dezastru să avem testele în școli și să nu știm ce să facem cu ele”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu, despre rata de incidență

Sorin Cîmpeanu i-a îndrumat pe jurnaliștii care l-au întrebat de ce nu a fost aprobată prezența fizică în școli în localitățile cu incidență mai mică de 3 la mia de locuitori să solicite răspunsul de la Ministerul Sănătății.

“Ministerul Educației susține prezența fizică în școli. Propunerea noastră a fost ca prezența fizică în școli și grădinițe să fie permisă acolo unde rata de incidență este mică. Propunerea noastră a fost incidență mai mică de 3 la mie”, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației a afirmat că trebuie insistat pentru școală cu prezență fizică, până când se va ajunge ca învățământul online să poată fi eficient.

“Ministerul Educației susține școala cu prezență fizică. Cel puțin până când predarea online va fi eficientă și având în vedere tulburările socio-emoționale apărute la mulți elebi și în societate, în general. Avem elevi care nu au acces la internet”, a mai spus ministrul.

Întrebat despre posibilitatea recompensării financiare a profesorilor care predau eficient online, Cîmpeanu a afiramt că aceasta “poate fi o soluție”.

“Susțin finanțarea cadrelor didactice. Finanțarea pe criterii de performanță poate fi o soluție”, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul Educației anunța, în urmă cu câteva zile că elevii vor avea nevoie de mai puține note pentru încheierea situației școlare.

În același timp, ministrul Educației anunța că nu se va renunța la teze.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Novakid analizează impactul monitorizării progresului școlar în învățarea unei limbi străine de copii

Educația online se diferențiază prin deschiderea și proximitatea feedback-ului, dar și prin comoditatea monitorizării progresului de învățare și a rezultatelor acestuia, lucru deosebit de...
00:01:17

Guvernator: Doi civili au fost uciși în bombardarea orașului Harkov

Cel puțin doi civili au fost uciși și 18 răniți într-un atac cu rachetă înainte de zorii zilei asupra orașului Harkov, din estul Ucrainei,...

Bacalaureat de toamnă: proba la alegere a profilului

Candidaţii la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat vor susţine astăzi proba la alegere a profilului şi specializării - probă scrisă, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă