30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăSocialEducațieS-au aprobat mii de locuri în plus la Academia de Poliție și...

S-au aprobat mii de locuri în plus la Academia de Poliție și la școlile de agenți

S-au aprobat mii de locuri în plus la Academia de Poliție și la școlile de agenți din Ministerul de Interne. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat această decizie la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 13 ianuarie.

„Guvernul a adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea HG 477 din 2021 privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar 2021 – 2022. Numărul de locuri alocat în unităţile de învăţământ de pregătire aparţinând MAI creşte cu 2.891, ajungând astfel la 5.559”, a precizat ministrul Bode.

Suplimentarea locurilor la admitere are rolul de a atenua deficitul de personal din Ministerul Afacerilor Interne.

„Vorbim de aproape 30.000 de posturi care în acest moment nu sunt ocupate la nivelul MAI”, a explicat ministrul.

Academia de Poliție este singura instituție care pregătește ofițeri pentru Ministerul de Interne

Academia de Poliție din București pregătește ofițeri de poliție, de poliție de frontieră, de jandarmi și de pompieri. Școlile postliceale din Ministerul de Interne pregătesc agenți de poliție și subofițeri de jandarmi și de pompieri.

Separat, Ministerul de Interne poate recruta ofițeri, subofițeri și agenți din sursă externă (din alte instituții). În anul 2021 au fost 5000 de locuri disponibile din sursă externă. Un număr egal de locuri ar putea fi oferit și în anul 2022.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:56

VIDEO: Zelenski se întâlnește cu actrița americană Jessica Chastain

Actrița și producătoarea de la Hollywood Jessica Chastain s-a întâlnit duminică, la Kiev, cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenski și cu șeful său de cabinet...

În ce condiții va începe distribuirea de pastile de iodură de potasiu

Distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populaţia de până în 40 de ani numai în caz de...

Farmecul bijuteriilor cu perle. Când și cum să porți aceste superbe accesorii?

Bijuteriile cu perle sunt printre cele mai elegante piese din colecția unei femei. Clasice și rafinate, ele au devenit o alegere tot mai populară...
Ultima oră
Pe aceeași temă