20.3 C
Bucharest
Wednesday, 27 September 2023
HomeSocialEducațieProiect al Ministerului Educației: Mediile elevilor vor putea fi încheiate cu doar...

Proiect al Ministerului Educației: Mediile elevilor vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină

Ministerul Educației a publicat în această seară un proiect care prevede că mediile elevilor pentru anul şcolar 2022-2023 vor putea fi încheiate cu un minim de două calificative sau note acordate elevului la o disciplină de studiu.

Această măsura vine pe fondul grevei generale din Învățământ, declanșată pe data de 22 mai.

Potrivit Ministerului Educației, în anul școlar 2022-2023, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală.

„În continuarea demersurilor de a adapta activităţile de final de an şcolar la contextul generat de protestul personalului din învăţământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 4183/2022. Precizăm că modificările propuse prin proiectul lansat în consultare publică vizează următoarele: în anul şcolar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două. În anul şcolar 2022-2023, situaţia şcolară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învăţământ în şedinţa de încheiere a cursurilor şi fără ca acesta să aprobe raportul privind situaţia şcolară anuală”, precizează Ministerul Educaţiei într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, va exista o comunicare permanentă cu reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti pentru a identifica cele mai bune soluţii de adaptare la contextul generat de protestul personalului din învăţământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Diferența dintre cimbru și cimbrișor

Specii și Habitat:Cimbrul (Thymus vulgaris) și cimbrișorul (Thymus serpyllum) aparțin aceluiași gen botanic, Thymus, dar sunt specii diferite. Cimbrul este o plantă perenă...

Creștere alarmantă a infectărilor cu COVID-19! Câte persoane au primit rezultat POZITIV, în ultima săptămână

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 3.455.207 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.Incidența înregistrată la 14 zile este de 0.95. ...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies