29.1 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSocialEducațieProfesorii, revoltați de ultima ofertă a Guvernului. Mai mulți sindicaliști cer demisiile...

Profesorii, revoltați de ultima ofertă a Guvernului. Mai mulți sindicaliști cer demisiile liderilor Hăncescu și Nistor, la discuțiile purtate în cadrul sindicatelor din teritoriu

Ultima ofertă a guvernanților pentru încetarea grevei din învățământ a amplificat nemulțumirile multor membri de sindicat din teritoriu.

Din informații obținute de “România liberă” de la sindicate din mai multe județe, afiliate Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) sau Federației Sindicatelor din Educație (FSE) “Spiru Haret”, numeroși membri se declară nemulțumiți și de liderii care au negociat ieri timp de aproximativ două ore și jumătate la Palatul Victoria.

Pe grupurile lor de comunicare internă, mai mulți membri din conducerile sindicatelor afiliate au susținut că președintele FSLI, Simion Hăncescu, și cel al FSE “Spiru Haret”, Marius Nistor, ar trebui să demisioneze, după ceea ce cadrele didactice consider un eșec în negocierile cu guvernanții.

“Hăncescu și Nistor să plece! Urgent”, au comentat unii sindicaliști din teritoriu pe grupurile de Whatsapp.

“Dragi colegi,

Vă mulţumesc în numele conducerii FSLI pentru participarea la marşul de protest de astăzi, 9.06.2023. Mă simt onorat să ştiu că există oameni ca voi, solidari, uniţi şi determinaţi! Sunteţi un exemplu pentru o ţară întreagă, iar forţa voastră ne dă şi nouă puteri, atunci când vă reprezentăm în faţa guvernanţilor! Ştiu că eforturile pe care le faceţi sunt uriaşe şi pot spune cu mâna pe inimă că sunteţi adevărate modele, demne de urmat!

Urez drum bun spre casă tuturor celor care au venit din alte judeţe!

Nu uitaţi că doar împreună suntem puternici!”, le-a transmis Simion Hăncescu, ieri, după protestul din Capitală, membrilor săi de sindicat, printr-un mesaj pe Whatsapp, obținut de “România liberă”.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Cand sa consumi batoane de slabit? Iata care este momentul potrivit!

Exista foarte multe produse destinate slabitului pe piata, printre care si batoanele de slabit. Totusi, de departe cel mai mare dezavantaj al acestor produse...

Doliu uriaș în lumea fotbalului – Patronul unui club a fost omorât după o înfrângere a echipei sale

El a fost omorât la plecarea de pe stadionul Metropolitano de Techo, după ce a asistat la meciul pierdut pe teren propriu de...

5 femei care au cel mai frumos destin în viață. Zodiacul norocoaselor răsfățate de astre

Observând trăsăturile semnelor astrologice, putem identifica anumite zodii care atrag succesul și fericirea. Aceste femei sunt norocoase întrucât au calitățile necesare pentru a-și...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies