17.2 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeSocialEducațieProfesor de la Universitatea Politehnica din București, prins de DNA în timp...

Profesor de la Universitatea Politehnica din București, prins de DNA în timp ce lua mită

Cristian Florian Dincă, profesor la Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB), a fost reţinut de procurorii anticorupţie după ce a fost prins în timp ce lua mită 6.000 de lei în legătură cu mai multe proiecte finanţate din fonduri nerambursabile derulate în cadrul unităţii de învăţământ superior.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de joi, a lui Cristian Florian Dincă, profesor universitar la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi director al Departamentului de Producere şi Utilizarea Energiei din cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ, pentru luare de mită, în formă continuată (31 acte materiale).

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada august 2020 – februarie 2023, Cristian-Florian Dincă, în calitatea menţionată, ar fi pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză), suma totală de 153.470 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil de proiect în cadrul proiectelor finanţate din fonduri nerambursabile “Asociat-474 PED/2020′, “Hybrid Solvent”, “In-No-Plastic”, “Dezvoltarea de solvent”, “Cap soft” derulate în cadrul universităţii, banii respectivi reprezentând aproximativ jumătate din indemnizaţia pe care martorul ar fi primit-o în contextul menţionat, în calitate de angajat în cadrul proiectelor respective.

Joi, potrivit înţelegerii anterioare, inculpatul Cristian Florian Dincă ar fi primit de la martor suma de 6.000 de lei reprezentând tranşa aferentă salariului primit de acesta în luna februarie, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, arată anchetatorii.

DNA informează că vineri profesorul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Europol a salvat șase copii de la abuzuri sexuale

Șase victime ale abuzului sexual asupra copiilor au fost identificate și salvate ca urmare a celui de-al 12-lea grup operativ de identificare a victimelor...

Atenționare de furtuni în aproape toată țara. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pe parcursul acestei zile în 34 de...

Aeroporturile din Marea Britanie se confruntă cu o problemă la porțile automate de control la frontieră

Pasagerii care au zburat în Marea Britanie s-au confruntat sâmbătă, 27 mai, cu întârzieri majore după ce au aterizat, din cauza unei probleme la...
Ultima oră
Pe aceeași temă