4.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăSocialEducațieMinistrul Educației explică motivele vacanței forțate

Ministrul Educației explică motivele vacanței forțate

Ministrul Educației explică motivele vacanței forțate, care va dura în România două săptămâni. Vacanța va începe luni, după cum a anunțat președintele Klaus Iohannis. Decizia acestei vacanțe suplimentare a fost luată ca o măsura contra pandemiei.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că numărul de cazuri Covid printre elevi se menține ca acum o săptămână – în condițiile în care școlile au funcționat. De aceea se estimează că, în timpul celor două săptămâni de vacanță, acest număr de cazuri va scădea.

Ministrul a spus că aceste două săptămâni de vacanță neașteptată vor fi recuperate în alte perioade. Aceste perioade pot fi vacanța de iarnă sau „Săptămâna altfel”, estimează ministrul. Însă mai mult de două săptămâni de vacanță (cele care încep luni) nu ar mai putea fi recuperate, a recunoscut Cîmpeanu.

Ministrul Educației explică motivele vacanței forțate

Pentru elevi și pentru cadrele didactice, vaccinul anti – Covid nu este obligatoriu dar este recomandat. „Noi susținem necesitatea vaccinării. Susținem și certificatul verde în școli”, a precizat, joi, ministrul Educației.

Vacanța suplimentară se aplică inclusiv elevilor din licee și din învățământul profesional. Despre învățământul superior, ministrul a precizat că studenții nu sunt trimiși acum în vacanță. Universitățile au însă dreptul să decidă fiecare în parte asemenea măsuri, a spus ministrul Cîmpeanu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Omicron a ajuns în România? Cum se simt pacienții posibil infectați cu tulpina africană

Omicron a ajuns în România? Iată întrebarea care stă în aceste zile pe buzele tuturor. Motivul? Avem trei cazuri de infecție cu Covid la...

De ce este pizza mereu o alegere ideală

Ai chef de o gustare rapidă, dar niciun chef să gătești? Ori poate ai musafiri neanunțați și vrei să îi primești cum se cade?...

WTA suspendă turneele din China, în urma cazului Peng Shuai

Asociația Femeilor de Tenis (WTA) a anunțat suspendarea imediată a tuturor turneelor ​​din China din cauza situației cu Peng Shuai. Ca răspuns la tăcerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă