29 C
București
sâmbătă, 7 septembrie 2024
AcasăSocialEducațieMinistrul Educației explică motivele vacanței forțate

Ministrul Educației explică motivele vacanței forțate

Ministrul Educației explică motivele vacanței forțate, care va dura în România două săptămâni. Vacanța va începe luni, după cum a anunțat președintele Klaus Iohannis. Decizia acestei vacanțe suplimentare a fost luată ca o măsura contra pandemiei.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că numărul de cazuri Covid printre elevi se menține ca acum o săptămână – în condițiile în care școlile au funcționat. De aceea se estimează că, în timpul celor două săptămâni de vacanță, acest număr de cazuri va scădea.

Ministrul a spus că aceste două săptămâni de vacanță neașteptată vor fi recuperate în alte perioade. Aceste perioade pot fi vacanța de iarnă sau „Săptămâna altfel”, estimează ministrul. Însă mai mult de două săptămâni de vacanță (cele care încep luni) nu ar mai putea fi recuperate, a recunoscut Cîmpeanu.

Ministrul Educației explică motivele vacanței forțate

Pentru elevi și pentru cadrele didactice, vaccinul anti – Covid nu este obligatoriu dar este recomandat. „Noi susținem necesitatea vaccinării. Susținem și certificatul verde în școli”, a precizat, joi, ministrul Educației.

Vacanța suplimentară se aplică inclusiv elevilor din licee și din învățământul profesional. Despre învățământul superior, ministrul a precizat că studenții nu sunt trimiși acum în vacanță. Universitățile au însă dreptul să decidă fiecare în parte asemenea măsuri, a spus ministrul Cîmpeanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Film românesc, premiat la Festivalul Internațional de la Veneția

Filmul "Anul nou care n-a fost", regizat, scris și produs de Bogdan Mureșanu, a câștigat două premii la Festivalul Internațional de la Veneția: Premiul...

Rețea internațională de clonare de carduri, destructurată de autoritățile judiciare române și americane

Anchetatorii româno-americani au colaborat împreună pentru destructurarea unei grupări care clona datele de pe carduri Reţeaua, înfiinţată în California, era formată din români şi...

Film românesc, premiat la Festivalul Internațional de la Veneția

Filmul "Anul nou care n-a fost", regizat, scris și produs de Bogdan Mureșanu, a câștigat două premii la Festivalul Internațional de la Veneția: Premiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă