22.2 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeSocialEducațieLigia Deca spune că anul școlar s-ar putea prelungi. Ce se întâmplă...

Ligia Deca spune că anul școlar s-ar putea prelungi. Ce se întâmplă cu elevii care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că dacă greva profesorilor va continua, există posibilitatea de prelungire a cursurilor şi de reprogramare a calendarului de evaluări, astfel încât niciun elev să nu sufere de pe urma acestei situații.

„În acest moment nu suntem în situaţia în care să temporizăm în vreun fel calendarul de examene anunţat. Singurul lucru pe care l-am făcut este să amânăm desfăşurarea evaluării pentru clasa a VI a, acea evaluare sistemică.(…) În ceea ce priveşte examenele naţionale, din nou, în acest moment calendarul rămâne în picioare. A început de astăzi perioada de înscriere la examenul de bacalaureat, ea continuă până pe 7 iunie. Deci este timp suficient. Şi în unităţile de învăţământ care au resursa umană necesară pentru a desfăşura această activitate de înscriere la examenul de Bacalaureat, acest proces se desfăşoară”, a afirmat Deca, într-o declaraţie comună cu ministrul Muncii Marius Budăi, după consultările cu sindicatele din Educaţie.

Ea a spus că termenul pentru încheierea mediilor pentru clasa a XII-a şi clasa a XIII-a în cazul învăţământului seral este de 2 iunie, menţionând că, în cazul în care va fi nevoie, acest termen va fi prelungit în aşa fel încât toţi copiii să aibă situaţia şcolară încheiată.

„Chiar aş vrea să subliniez acest lucru: niciun elev nu va rămâne cu situaţia şcolară neîncheiată, nici un elev care se află în clasa a VIII a sau a XII a nu va rămâne fără posibilitatea de a susţine examenul, fie Evaluarea Naţională fie examenul de Bacalaureat”, a adăugat Ligia Deca.

Ministrul a spus că, în cazul în care greva va continua, există posibilitatea de prelungire a cursurilor şi de reprogramare a calendarului de evaluări.

„Vom avea această posibilitate de prelungire a cursurilor şi de reprogramare a calendarului de evaluări. Niciun elev nu va ajunge în situaţia în care să nu-şi dea examenele de final de gimnaziu sau de liceu. Până la finele acestui an şcolar, noi o să închidem această situaţie, atât din punct de vedere al mediilor, cât şi din punct de vedere al examenelor naţionale”, a mai precizat Deca.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ciolacu spune că va fi OUG pentru plata CASS în agricultură, construcții și industria alimentară

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, chestionat când va emite Guvernul ordonanţa de urgenţă care reglementează salariul minim în agricultură, construcţii şi industria alimentară, că...

Noi servicii medicale decontate de CNAS începând cu 1 octombrie 2023

Aceste servicii medicale noi includ psihoterapie, dar și alte servicii specializate care se bazează pe nevoile specifice ale pacienților, precum și pe cerințele...

Un român beat a stricat ușa avionului, iar pasagerii au fost evacuați. Avionul nu a mai putut decola

Zborul Wizz Air, de la Zaragoza spre București era programat inițial sâmbătă, 30 septembrie, la ora 9:15, dar abia duminică, la ora 13:20,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies