29.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeSocialEducațieGreva profesorilor continuă și săptămâna viitoare

Greva profesorilor continuă și săptămâna viitoare

Greva profesorilor continuă și săptămâna viitoare, au anunțat, la data de 4 iunie 2023, sindicatele din Educație.

Comunicatul Federațiilor sindicale precizează că aceste organizații nu au încredere în promisiunile guvernului Ciucă. De aceea, greva generală din Educație va continua.

Până în ziua de duminică, 4 iunie, se știa cu siguranță că ziua de 5 iunie este zi liberă în școli, întrucât este ultima zi a minivacanței de Rusalii. Acum, după comunicatul sindicatelor, rezultă că nici în 6 iunie nu se desfășoară cursuri.â

La data de 1 iunie 2023, Guvernul României a aprobat o Ordonanță de Urgență care acordă o majorare la salariile angajaților din Educație. Majorarea intră în vigoare la data de 1 iunie 2023. O zi mai târziu, la 2 iunie, ministrul Educației, Ligia Deca, le-a cerut cadrelor didactice să revină la cursuri. Tot la 2 iunie, Ministerul Educației a transmis o adresă către Inspectoratele Școlare județene, în care anunța creșterea salariilor.

La rândul lui, chiar președintele Iohannis s-a declarat nemulțumit de faptul că profesorii continuă greva, “după ce Guvernul le-a dat tot ce le-a cerut”. “Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”, s-a întrebat șeful statului.

Totuși, această majorare, decisă de Executiv, este considerată de protestatari drept insuficientă pentru a înceta greva. Prin intrarea în vigoare a OUG 53 / 2023, unui profesor debutant ar urma să-i crească salariul de la circa 2300 de lei net la circa 2900 de lei net, subliniază sindicatele. Cererea sindicatelor este ca salariul profesorului debutant să fie la nivelul salariului mediu brut pe economie.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Predoiu: “Traficul și consumul de droguri pare să fi devenit o temă națională în urma tragicului incident de la Vama Veche”

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit despre traficul și consumul de droguri, în cadrul „Campaniei de informare în vederea combaterii consumului de droguri...

un expert care a luat 714.000 lei mită

Potrivit DNA, bărbatul este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.Procurorii susţin că, în anul 2019, în contextul derulării unui proiect...

Probleme din ce în ce mai mari pentru Russell Brand. Actorul se confruntă cu noi acuzații

Încă o femeie a ieșit la înaintare acuzându-l pe actorul și comediantul Russell Brand de comportament sexual inadecvat, notează Fox News. Potrivit BBC, femeia spune...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies