17 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeSocialEducațieEvaluarea Națională se organizează pe 30 și 31 mai

Evaluarea Națională se organizează pe 30 și 31 mai

Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VI-a a fost reprogramată și urmează a se susține în zilele de 30 și 31 mai 2023.

Prima probă a acestor teste este Limbă și comunicare. Ea urma să se susțină pe 24 mai dar va fi organizată pe 30 mai. A doua probă, cea de Matematică, a fost mutată de pe 25 mai pe 31 mai 2023.

Decizia de reprogramare este anunțată printr-un ordin al ministrului Educației, Ligia Deca. Ordinul de ministru a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial. Anunțul referitor la această modificare a fost transmis printr-un comunicat al Ministerului Educației.

“A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023. Astfel, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai (Limbă și comunicare), respectiv 31 mai (Matematică și științe ale naturii)”, precizează Ministerul Educației.

Reprogramarea este necesară întrucât, în acest moment, în învățământul de stat este grevă generală. Greva generală în Educație a început la 22 mai 2023 și nu se știe când se va termina.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies