21.2 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSocialEducațieElevii români, performanță la Olimpiada Internațională de Fizică a Țărilor din Asia....

Elevii români, performanță la Olimpiada Internațională de Fizică a Țărilor din Asia. VIDEO

Elevii români au obţinut rezultate remarcabile la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia (APhO 2023), desfăşurată în perioada 21 – 28 mai, la Ulan Bator (Mongolia).

Potrivit Ministerului Educaţiei, au obţinut medalii de aur Alexandru Momoiu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei-Darius Dragomir (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), medalie de argint – Alexandru Iorga (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi medalie de bronz – Răzvan-Gabriel Marcu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

YouTube video

De asemenea, au obţinut menţiuni de onoare Alexandru-Ştefan Işfan (clasa a XII-a/Colegiul Naţional ‘Tudor Vladimirescu’ din Târgu Jiu), Mihnea Buţiurcă (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Robert Stănescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti) şi Rareş Theodor Marinescu (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Profesori coordonatori ai lotului au fost conf. univ. dr. Sebastian-Dumitru Popescu (Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi) şi prof. dr. Gabriel Florian (Colegiul Naţional Carol I din Craiova).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Zeci de mașini vandalizate pe străzile din Constanța

Într-un incident petrecut în Constanța, zeci de mașini au fost vandalizate de către un individ neidentificat în timpul nopții trecute. Un bărbat, cu un...

Finlanda testează în premieră mondială pașapoartele digitale

Autoritățile de frontieră din Finlanda afirmă că documentele digitale de călătorie sunt "la fel de fiabile" ca un pașaport fizic, notează Euronews.com. Cetățenii finlandezi care...

O echipă a FMI vine luni în București, în săptămâna decisivă pentru pachetul de măsuri bugetar-fiscale

Echipa FMI va discuta cu autoritățile române despre politicile economice, în cadrul unor întâlniri cu reprezentanți ai Ministerului de Finanțe, BNR și ai...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies