23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăSocialEducațieElevii intră în grevă japoneză din cauza burselor

Elevii intră în grevă japoneză din cauza burselor

Luni, 10 ianuarie, elevii din mai multe licee din șase județe ale țării au început o grevă japoneză, faţă de schimbările criteriilor de acordare a burselor.

Ce presupune protestul elevilor?

Elevii vor purta de braț, în timpul orelor de curs, o banderolă albă, „pentru a protesta faţă de modificarea abuzivă a criteriilor de acordare a burselor”.

„În urma protestului organizat de asociaţiile de elevi, Ministerul Educaţiei a declarat faptul că nu va modifica înapoi criteriile de acordare a burselor. În acest sens, asociaţiile de elevi vor continua cu acţiuni, lansând o petiţie şi începând o grevă japoneză, precum şi vor acţiona în instanţă ordinul respectiv.

Încă de duminică seară, 9 ianuarie, cei de la Asociația Elevilor din Constanța criticau, pe Facebook, decizia privind modificarea criteriilor de acordare a burselor.

„Bursele școlare sunt un drept fundamental al elevilor pe care Ministerul Educației s-a gândit să îl modifice după 10 ani.

Criteriile de acordare ale burselor au fost stabilite de un deceniu, iar în urmă cu câteva zile cei din fruntea Ministerului au decis să le schimbe peste noapte, din pix. Astfel, sute de mii de elevii rămân fără bursă din cauza unei decizii luate fără consultare și fără a fi gândită înainte”.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă